“Vlada je Knightheadu omogućila pljačku 246 milijuna eura”

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2017. u 10:46
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ivica Todorić u petak je komentirao ugovor Agrokora i kreditora te ponovno optužio Vladu i Antu Ramljaka.

"Vlada i Ramljak na sve načine pokušavaju umanjiti štetu koja je nastala objavljivanjem sramotnog ugovora o roll up-u. Iznose neistine i obmanjuju javnost paušalnim tumačenjima koja nemaju veze sa stvarnošću.

Pritom nisu pokazali još strašniji ugovor o garanciji i zalogu Trustu Madison Pacific ltd. iz Hong Konga u kojem se skriva sva veličina ove neviđene pljačke. Knightheadu, koji je bio klijent sadašnjeg pravnog savjetnika Agrokora Tina Doličkog, do sada je omogućen profit od milijardu osamsto tisuća kuna – kroz otkup obveznica i roll up zaradili su 246 milijuna eura! Ovakvu zaradu omogućio im je Vladin Lex Agrokor i Ramljakovi ugovori kojima iz kompanije izvlače milijarde", piše u novoj objavi.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Nemoguće je raspravljati sa nepismenim ljudima kojima
je JNA obuka životni vrhunac i pozivaju se na crknutu Jugoslaviju.

Svaka, ali doslovno svaka Vlada na ovom svijetu – za ovakvu pljačku -. trebala bi dati ostavku…..!

***Jovane, 18 milijardi dolara duga je juga namlatila u roku 5-6 godina, jer je baš u tom periodu, sredinom osamdesetih kao prva na svijetu, ajmo reć zemlja civilizacije, bankrotirala!… a i tih tadašnjih 18 milijardi dolara je barem 10 puta više nego današnjih 18 milijardi dolara jer recimo apsolutni rekord prihoda cijele juge od turizma je bio 2,2 milijarde dolara, pa usporedi to s tih 18 duga… juga je trebala bankrotirati po drugi put pa su drugovi fino napravili rat da zamrače novce, tak da priče o stranim predatirima ostavi za pisanje bajki… čudi me da se ne osvrneš komentarom na informacije koje se mogu vidjet na nekim portalima kako iza namjerne propasti Agrokora, što je trebalo zabiti zadnji čavao u lijes države Hrvatske, stoji jedna naša stranka koja je protiv države Hrvatske, urotila se s ruskim lihvarima da bi je srušila i obnovila jugu…zbog toga se panično dovelo ove preskupe lešinare

To su strani financijski lešinari, koji po naputku one tri rejting agencije čekaju da netko krupan ide u stečaj i u kriznoj situaciji kupuju njegove dugove za 10% do 20% vrijednosti, odmah isplaćuju sredstva i čekaju rasplet situacije te se kasnije naplate u 100% iznosu plus kamate jer se koriste svim međunarodnim pravim normama.

Oni su zapad i te zakone su pisali za sebe i dali našim predatorima da ih izglasaju u Saboru.To nije ništa novo to su radili i sa Jugoslavenskim dugom 1990. godine, tako su izvukli 60% jugoslavenskog duga i masno zaradili.

Cijela Jugoslavija od 22 milijuna stanovnika bila dužna prilikom raspada svega 18, mlrd $.

Mala Hrvatska danas ima 4.050.000 stanovnika, a dužan je 87,0 mlrd. €. bez izdanih garancija, sayonara obveznica, blagajničkih zapisa i reprogramiranih kredita.

New Report

Close