Vlada će za proslavu ulaska u EU potrošiti 5,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. ožujak 2013. u 12:16
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

Ipak, u Vladi napominju da će se potruditi potrošiti manje.

Na početku današnje sjednice Vlade premijer je pozdravio novog ministra turizma Darka Lorencina. Rekao je kako se u Saboru, kada mu se izglasalo povjerenje, nažalost previše razgovaralo o drugim stvarima, pišu 24sata. 

 Prva točka dnevnog reda bio je rebalans proračuna, a izmjene je predstavio Boris Lalovac, zamjenik ministra financija Slavka Linića. Ključan razlog rebalansa proračuna jest korekcija gospodarskog rasta s 1.8 na 0.7 posto. Kako pišu 24sata, rebalans proračuna dovodi do smanjenja prihoda za 1,5 milijardi kuna. Prihodi su povećani od dobiti HNB, 380 mil kuna, Ine, 250 mil kuna te prihodi od prodaje dionica Handa-e JANAF-u. Ukupni prihodi projicirani su u iznosu od 113,4 milijarde kuna, što je 254 milijuna manje od planiranog.Ukupni rashodi iznose 123,6 milijardi kuna , što je 874 milijuna manje od planiranog.

Svim ministarstvima smanjit će se sredstva osim Ministarstvu znanosti koje dobiva 40 milijuna kuna više, a zanimljiva je i informacija da će Vlada dobiti 5,2  milijuna kuna za organizaciju obilježavanja ulaska u Europsku uniju.  Ipak, u Vladi napominju da će se potruditi potrošiti manje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

a čiji će novac za to potrošiti? onaj što su uzeli zdravstvu, prosvjetarima, poljoprivredi, darove za djecu, regres zaposlenima…????
no pravo je pitanje što se tu uopće treba slaviti kad ćemo živjeti lošije nego do sada?!? [emo_palacd]

New Report

Close