Vjerovničko vijeće sutra i o povratku Mercatora u BiH

Autor: Jadranka Dozan , 29. kolovoz 2017. u 21:59
Nužan i dokap Konzuma BH/Marko Lukunić/PIXSELL

Traže rješenja za restrukturiranje maloprodaje na susjednom tržištu.

Vjerovničko vijeće Agrokora u četvrtak bi trebalo raspravljati o rješenjima vezanim uz restrukturiranje maloprodajnog poslovanja na tržištu BiH.

To uključuje i povratak Mercatora na to tržište kroz ponovno preuzimanje dijela trgovina u BiH (83 prodajna mjesta koja je bio prepustio Konzumu BH), ali i model rješavanja dugova prema dobavljačima te plan dokapitalizacije Konzuma BH. Prelijevanjem krize Agrokora i ta njegova sastavnica suočila se s likvidnosnim pritiscima praćenim rastom dugova i nepovjerenja dobavljača.

Povratak dijela prodajnih mjesta pod okrilje brenda Mercator predviđa prethodno rješavanje dugova, ističu ovih dana slovenski mediji. Usto, upozoravaju da Mercator mora uvjeriti dobavljače da s neplaćenim računima nemaju ništa i da će biti bolji platiša. U svakom slučaju,  Konzumu BH treba injekcija likvidnosti i dodatni kapital. Najizglednijom se smatra opcija dokapitalizacije kroz pretvaranje potraživanja u kapital, tako što bi druge tvrtke-kćeri koncerna svoja potraživanja pretvorile u vlasnički udio. 

Komentirajte prvi

New Report

Close