Visokoobrazovane žene godinu dana pripremali za dadilje

Autor: Agencija VLM , 22. rujan 2014. u 15:32
Sandra Švaljek. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

U programu edukacije i osposobljavanja za samozapošljavanje sudjelovalo je 40-ak žena u dobi od 25 do 49 godina.

Više od 40 mladih visokoobrazovanih nezaposlenih žena danas je primilo zaslužene certifikate nakon što su proteklih godinu dana sudjelovale u radionicama za edukaciju i osposobljavanje za pokretanje vlastitog posla u području čuvanja i brige o djeci. Riječ je o projektu Grada Zagreba, u suradnji s nekoliko institucija, kojima je glavni cilj bio potaknuti samozapošljavanje nezaposlenih žena u dobi od 25 do 49 godina.

Jedna je od njih i pedagoginja Renata Gomaz koja je već neko vrijeme nezaposlena.

– Dobila sam kvalitetno obrazovanje i mislim da sam spremna pokrenuti nešto svoje. Radila sam prije u jednoj neprofitnoj organizaciji, pa se nadam da ću uz ovo novo iskustvo brže doći do novog posla, jer ova dugotrajna nezaposlenost baca u depresiju – poručila je 42-godišnja Renata Gomaz kojoj je certifikat jučer uručila Sandra Švaljek, zamjenica gradonačelnika Milana Bandića.

Marija Halić iz Zavoda za zapošljavanje istaknula je kako žene nakon provedenog projekta neće ostati prepuštene same sebi, nego će ih Zavod poduprijeti i pomoći u zapošljavanju.

Za projekt je odabrano konkretno područje rada, s obzirom da je stupanjem na snagu Zakona o dadiljama u ožujku ove godine u Hrvatskoj po prvi puta omogućeno registriranje djelatnosti dadilje kao obrta. Program je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost iznosi više od 151 tisuću eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close