Višnja i Zdravko Pevec prodaju sve, od mobitela do vinograda

Autor: Agencija VLM , 15. ožujak 2013. u 14:44
Visnja i Zdravko Pevec Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Na poznatom internetskom oglasniku Peveci su oglasili prodaju dvije vikendica, no našli su se tu i predmeti poput mobitela, kompjutora, kožnih torbi, skuter te stari golf trojka.

Jesu li posrnuli poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec nakon poslovnog kraha u kojem ih je trgovački sud u stečajnom postupku razbaštinio velikog poslovnog carstva doista doživjeli i financijski slom te sada rasprodaju imovinu, pitanje je koje ovih dana mnogi postavljaju nakon što se proširila vijest da putem interneta prodaju sve i svašta, od vrijednih nekretnina do dijelova pokućstva. 

Na poznatom internetskom oglasniku Peveci su oglasili prodaju dvije vikendica u Ferdinandovcu i Čepelovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji, uzgojnu divljač tri jelena i deset košuta te plemenitu i nagrađivanu sportsku kobilu. No na popisu ponuđenih stvari su čak i mobiteli, kompjutori, kožne torbe, skuter te stari golf trojka i stručna literatura iz područja ekonomije, menadžmenta, financija i strategije upravljanja.

– Istina je da smo oglasili prodaju nekih nekretnina koje više ne koristimo i koje su nam danas višak, no nismo ni gladni ni žedni i ne prodajemo to zbog financijskih poteškoća – kazao je Zdravko Pevec iznenađen tolikim interesom javnosti. Iako ih je, kaže, država razbaštinila i uzela im poduzeća koja su sami stvorili, oni i danas žive od svoga rada obrađujući oko sto jutara zemlje. 

– Mi pripadamo generaciji koja je naučila radom stvarati i danas se tako ponašamo, a i sinove smo tako odgojili – ističe dodajući da imovina i stvari koje prodaju upravo u najvećem dijelu i pripada njihovim sinovima koji su okupirani vlastitim poslovima odlučili riješiti se svega što im je višak i što zapravo samo propada i gubi vrijednost.-Ne treba nitko biti zabrinut za obitelj Pevec, mi smo naučili raditi i nikada se ne predajemo – poručio je Zdravko dodajući da ih jednako ne brine ni skorašnje suđenje na kojem ih državno odvjetništvo tereti da su oštetili državu za oko 14 milijuna kuna. Zdravko i Višnja uzvratili su tužbom u kojoj žele dokazati da su oni žrtve nepotrebnog stečaja te po tom osnovu od države potražuju oko 500 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close