Više tereta nego lani u riječkoj luci

Autor: Poslovni dnevnik , 23. prosinac 2014. u 21:59
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Najuspješnija Brajdica.

Rijeka Promet tereta u riječkoj luci, na području kojim upravlja Lučka uprava Rijeka, sada je na razini prošle godine, a do kraja 2014. premašit će promet ostvaren u 2013., rekao je u utorak na blagdanskom susretu s novinarima ravnatelj riječke Lučke uprave Vlado Mezak.

Znatno je povećan promet rasutog tereta, za 56%, i drva, za 19%, a rekordan promet ostvaren je na kontejnerskom terminalu Brajdica, na kojemu je do danas prekrcano 145.438 kontejnera, što je u odnosu na lani 11% posto. Govoreći o radovima na izgradnji kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, koji su počeli ove godine, Mezak je naveo da se odvijaju prema planu.

Dodao je da se sljedeće godine očekuje početak izgradnje državne ceste D 403 koja će povezati Zagrebačku obalu i zapadni dio riječke luke s riječkom obilaznicoma, te da se, što je također važno za riječki prometni pravac, očekuje i modernizacija pruge. To će, kako očekuje, omogućiti da se na novi natječaj za koncesionara Zagrebačke obale jave operateri. Mezak je izvijestio i da je Lučka uprava, zajedno s riječkom gradskom upravom i Turističkom zajednicom, predstavila prednosti Rijeke te u razgovorima sa svjetskim putničkim brodarima.

Komentirajte prvi

New Report

Close