Više smještaja i avioveza dovodi više Nijemaca

Autor: Marija Crnjak , 07. ožujak 2019. u 22:00
Čelnik HTZ-a Kristjan Staničić na ITB-u u Berlinu HTZ

Buking iz Njemačke sporiji nego lani, ali programi za Hrvatsku se šire.

Iako je buking s njemačkog tržišta sporiji nego lani, većina partnera u ovoj godini planira značajnija proširenja svojih programa prema Hrvatskoj, bilo po pitanju smještajnih kapaciteta bilo povećanja broja zračnih linija, a proširena je i suradnja s novim strateškim partnerima koji goste dovode van sezone, otkrili su prvi ljudi hrvatskog turizma i predstavnici turističkih kompanija nakon niza sastanaka na sajmu ITB u Berlinu.

Neki turoperatori poput FTI-ja već bilježe plus u bukingu u odnosu na lani, a TUI sve glasnije priča o novim investicijama u hotelski sektor u Hrvatskoj, iako ne otkrivaju detalje.

Predstavnici HTZ-a i Ministarstva turizma razgovarali su o jačanju daljnje suradnje s predstavnicima Eurowingsa i Jet2 s kojima HTZ surađuje u udruženom oglašavanju.

"Proširenja u vidu smještaja i zračne povezanosti su jedan od osnovnih preduvjeta zadržavanja i daljnjeg jačanja naše pozicije na njemačkom tržištu, kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Otkrio je da se nastavlja strateška suradnja s vodećim organizatorom putovanja Reise Servis Deutschland (RSD) i WTouristica koji su u 2018. prvi put uveli čarter letove i paket aranžmane iz Skandinavije i Njemačke izvan glavnog dijela sezone. 

Komentirajte prvi

New Report

Close