U McDonald’su je počela kao hostesa na rođendanima, a danas je upraviteljica

Autor: Sergej Novosel Vučković , 12. kolovoz 2019. u 13:47
Tihana Drahotusky (37) u McDonald's je došla prateći kolegicu s faksa, a ostala je do danas u tvrtki, sada na izvršnoj funkciji

Mnogi od zaposlenika globalnoga brenda u Hrvatskoj mogu iskoristiti šanse za uspon. Važno je učiti, kaže upraviteljica restorana u Avenue Mallu koja je u tvrtki počela 2002.

Više od dvije tisuće ljudi zaposleno je u Hrvatskoj u 30 restorana lanca brze hrane McDonald's, u 12 gradova od Zagreba i Varaždina preko Osijeka i Slavonskog Broda do Pule i Splita.

Mnogi od njih mogu se nadati da će, pokažu li se dobrima, kvalitetnima i pouzdanima, napredovati u poslu.  Štoviše, nije nerealno da se oni koji su počeli u McDonald'su od posluživanja u restoranu uzdignu i do najviše razine u tvrtki Globalna hrana, nositeljici franšize ovoga globalnog brenda za Hrvatsku. Odnosi se to i na upravitelje pojedinih restorana, koji su zaduženi za poslovanje i funkcioniranje svoje "karike" u lancu. 

Kvalitetan proces
Više od 50% svih djelatnika Uprave dolazi baš iz restorana, gdje su, navode iz McDonald'sa Hrvatska, razvijali svoje potencijale koji su jednom bili prepoznati pa im se ukazala prilika za nastavkom djelovanja u nekima od odjela Uprave. Jedna od njih je i upraviteljica restorana u shopping centru Avenue Mall u Novom Zagrebu, Tihana Drahotusky.

 

30 restorana

ima lanac brze hrane u Hrvatskoj, raspoređenih u 12 gradova. U njima je više od 2000 zaposlenika, što stalnih što studenata

Ova 37-godišnjakinja nam je kazala da je za 'Mek' počela raditi još prije 17 godina, i to praktički slučajno, jer je pošla za kolegicom s fakulteta (danas joj je vjenčana kuma) koja se javila na oglas za posao. "Otišla sam za njom i također našla zaposlenje. Prvo kao hostesa na rođendanima, a sad sam upraviteljica", ističe Drahotusky govoreći u kampanji "Uz McDonald's mogu" kojom se otkrivaju slučajevi korištenja mogućnosti za napredovanjem i promovira jednakost prilika za sve, uz ulaganje u edukaciju i motivaciju radnika. Zahvaljujući tome je McDonald's i Poslodavac partner, priznanje je stekao za kvalitetan proces upravljanja ljudskim potencijalima.

Pokazati ambiciju
"Pokazati inicijativu i ambiciju – da si željan učiti. Kod nas stalno možeš nešto učiti i nadograđivati znanje, stalno uvodimo nešto novo – procedure, proizvodi… i to je ono zanimljivo, ne može biti monotono. Čim si voljan učiti, ne trebaš se bojati za napredovanje. Kod nas se i uči i radi kroz druženje pa ne osjetiš količinu posla. Ima i smijeha, dobra nam je radna atmosfera i baš smo timski igrači", kaže Tihana Drahotusky o tome što radnika može "lansirati" na višu poziciju.

  Kako nam je ranije rekao Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa McDonald'sa Hrvatska, koji je i sam krenuo od najniže stepenice, sustav pruža niz mogućnosti da se netko ostvari u profesionalnom smislu – bez obzira na to radi li se o edukaciji ili napredovanju, a zadaća je pojedinih restorana da otkriju potencijal kod zaposlenika i šalju ih na daljnje edukacije. Zato se puno ulaže u razvoj vještina upravljanja članova menadžmenta. "Zaposlenici su ključ našeg uspjeha, naša je strategija sažeta u poruci da zadovoljan djelatnik znači i zadovoljan gost", napominju iz tvrtke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

koliko kosta ovakva reklama, poslovni ?

New Report

Close