Više od polovice poslova nudi se u Zagrebu i okolici

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 02. siječanj 2018. u 21:59
Lani na portalu Moj posao 34% više oglasa/FOTOLIA

Od oglašenih potreba za radnicima dominiraju konobari, prodavači, kuhari, programeri…

Na portalu Moj posao u 2017. godini objavljena je 41 tisuća oglasa, što je 34 posto više nego godinu ranije, pri čemu se najviše radnika tražilo u turističkom sektoru, izvijestili su s tog portala u utorak.

Najviše oglasa, njih 51 posto, odnosilo se na rad u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, nakon čega slijede Splitsko-dalmatinska i Primorsko-goranska županija. Među najtraženijim zanimanjima navode se konobar, prodavač, kuhar, programer, skladištar, vozač, prodajni predstavnik, radnik u proizvodnji, administrator te čistač. Prema vrsti zaposlenja, 63 posto ponude poslova odnosilo se na zaposlenje na neodređeno vrijeme, a ugovor na određeno u protekloj se godini nudio u 51 posto oglasa, dok su se honorarci tražili u 7 posto oglasa.

Korisnici portala Moj posao zaposlenje su tražili u sektoru prodaje i trgovine na koji odlazi četvrtina ukupnog broja predanih životopisa, potom u administrativnim zanimanja gdje je pristiglo 19 posto životopisa te sektoru ekonomije, financija i računovodstva na koji odlazi 17 posto životopisa.

Polovica ili 51 posto tražitelja posla bilo je zainteresirano za stalni posao, trećina njih za rad na određeno, dok je honorarno zaposlenje tražilo 10 posto, a sezonsko 9 posto ukupnog broja tražitelja posla. Poslodavci su u 53 posto oglasa za posao tražili kandidate sa srednjom stručnom spremom, u 42 posto oglasa uvjet je bilo poznavanje stranih jezika, u 28 posto oglasa poznavanje rada na računalu te u 44 posto njih i prosječno radno iskustvo od 2,4 godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close