Više od 70 milijuna kuna sjest će na račun NP Krka: Sada neugledni ulaz dobit će skroz novo, moderno lice

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2018. u 13:35
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka odobreno je 71,7 milijuna kuna iz europske blagajne za novi Centar za upravljanje posjećivanjem NP Krka.

Riječ je o novom multimedijalnom prostoru i parkiralištu na Lozovcu, a ugovor o sufinanciranju potpisat će sutra u NP Paklenica ravnatelj NP Krka Krešimir Šakić i ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac, piše Šibenik In.

Ukupni troškovi projekta iznose 84,35 milijun kuna, a Europski fond za regionalni razvoj sufinancira projekt sa 85 posto, odnosno 71,69 milijuna kuna u obliku bespovratnih sredstava.

"Preostali iznos osigurat će Javna ustanova Nacionalni park Krka. Što se tiče novog ulaza sa strane Lozovca, trenutno smo u fazi izrade izvedbenog projekta koji će nam omogućiti raspisivanje natječaja za izvođača građevinskih radova",  poručuju iz Nacionalnog parka Krka.

Građevinski radovi na ulazu 'Lozovac', najavljuju, trebali bi započeti krajem ove godine, a u konačnici obuhvaćaju adekvatan parking te multimedijalnu dvoranu u kojoj će se posjetitelji prije samog ulaza u nacionalni park moći upoznati sa svim sadržajima za goste duž cijelog toka rijeke Krke. Nova zgrada nalazit će se na prostoru sadašnjeg bifea, a protezat će se do postojećeg sanitarnog čvora. Zgrada, čije je arhitektonsko rješenje djelo studija Atmosfera iz Zagreba, zajedno s jedinstvenim vidikovcem bit će svojevrsna atrakcija sama po sebi.

Nova zgrada posjetiteljskog centra obuhvatit će, uz multimedijske sadržaje, i one ugostiteljskog i administrativnog tipa, a cijeli taj opsežni projekt dio je šire strategije kojom u Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka namjeravaju educirati posjetitelje, postići održiviji prostorno-vremenski raspored gostiju unutar granica nacionalnog Parka te rasteretiti 'preopterećenu' glavnu atrakciju, Skradinski buk.

Ugovor o sufinanciraju projekta 'Centra za upravljanje posjećivanjem NP Krka' bit će potpisan 4. travnja u Nacionalnom parku Paklenica u nazočnosti ravnatelja NP Krka Krešimira Šakića, ministrice regionalnog razvoja, fondova Europske unije Gabrijele Žalac te ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa Tomislava Petrica.

Komentirajte prvi

New Report

Close