Više od 1500 učenika ide u Španjolsku

Autor: Radmila Kovačević/VL , 22. kolovoz 2017. u 14:53
Oni koji odustanu teško će povratiti plaćeni novac za maturalno putovanje/Duško Marušić/PIXSELL

Odjeci terorizma.

Više od 1500 učenika, prema podacima Ministarstva obrazovanja, ovoga bi tjedna trebalo otputovati na maturalno putovanje u Španjolsku.

Teroristički napad u Barceloni, koju mnogi razredi posjećuju, sve je zabrinuo, a neke škole navodno otkazuju planirano putovanje. U drugima su se, pak, roditelji, i predstavnici škola složili da se ipak putuje. Za sinoć je tako put Španjolske najavljen polazak četiri autobusa s dvjestotinjak zagrebačkih maturanata. "Odredište im je španjolsko ljetovalište lloret de Mar, a jedina promjena u planu je ta da će Barcelonu razgledati samo iz autobusa", kaže Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, koji dodaje da oni informacija o otkazima putovanja nemaju.

 "Razumijemo zabrinutost i dvojbe, da sam u takvoj situaciji sa svojom djecom osobno bih bio da se putovanje realizira, a moja bi supruga vjerojatno bila protiv. Osim toga, Španjolska nije na popisu zemalja, našeg Ministarstva vanjskih poslova, u koje ne treba putovati. Ono je jedino mjerodavno, a preporuča samo pojačani oprez", kaže Fain.

Kako će, pak, do novca oni koji otkažu putovanje prilično je neizvjesno. Potrošačke udruge poručuju da potrošači imaju pravo na povrat većeg dijela novca, a agencije kažu da je novac već na računima šapnjolskih hotelijera i da se povrat odnosi samo na one koji su uplatili osiguranje za slučaj otkaza. Na takav način situaciju tumače i u Ministarstvu turizma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close