Više nema opraštanja: Zbog prometnih prekršaja mladić dobio čak 90 dana zatvora, evo što je učinio

Foto: Sanjin Strukić / Pixsell Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Mladić je zaustavljen dok je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,97 promila.

Recidivist, 24-godišnjak iz okolice Gračaca koji godinama vozi bez vozačke dozvole i pijan u petak je kažnjen bezuvjetno s 90 dana zatvora! Iz policije su uz podsjetnik na rigorozne nove kazne u prometu istakli u priopćenju da je na Općinski sud Gospić, Prekršajni odjel Gračac doveden u petak  24-godišnji vozač, hrvatski državljanin kojeg su četvrtak, 15. kolovoza u 15,35 sati u Zagrebačkoj ulici u Gračacu, prilikom pojačanog postupanja policije po nadzoru brzine kretanja vozila na prometnicama, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili dok je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Vento gospićkih registarskih oznaka.

- Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,97 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i pod zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je kažnjen bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca. Rješenje nadležnog suda je pravomoćno te će tijekom petka 24-godišnjak biti predan na izdržavanje kazne zatvora u Zatvor u  Gospiću - istakli su iz policije.

Doznali smo da 24-godišnjak nikad nije položio vozački, a da je ovog svibnja uz vožnju bez vozačke zaustavljen u Lici u upravljanju auta još pijaniji, s tek nešto manje od 2,5 promila alkohola. Prošle godine je prema našem policijskom izvoru kad ga je policija zaustavila preko promil i pol alkohola, a sve traje navodno tri ili četiri godine.

Nekoliko puta je, kako doznajemo, prijavljivan i za narušavanje javnog reda i mira i to tijekom konzumiranja alkohola u kafiću, ispred trgovine...

Komentari (1)
  • bug0
    bug0 15:56 16.8.2019.

    ajde napokon prave kazne…
    ali??? “ i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca. ”
    dakle lik ni nema vozačku za izriče mu se zabrana upravljanja ?.. kao da mu je to bitno, samo žestoka kazna, i svaki put duplirati… pa nakon 3 mjeseca, sljedeći put 6, pa 12. pa tako nek provede život u zatvoru, ali u najosnovijim uvjetima ukoliko se ne želi resocializirati i da shvati da tako više ne može

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve