Vipnet pokrenuo specijalizirani TV kanal za esport

Autor: Bernard Ivezić , 22. ožujak 2018. u 22:00
Foto: Thinkstock

Očekuje se da će u regiji natjecanja iz video igara pratiti više od lanjskih 4 milijuna gledatelja.

Nakon što je lani u prvoj sezoni Vip Adria lige by ESL okupio četiri milijuna gledatelja, Vipnet u drugoj sezoni planira njen doseg povećati i kroz direktan IPTV prijenos. Operater je pokrenuo prvi televizijski kanal koji je potpuno posvećen esportu – esportsTV. Prenosi ga ne samo korisnicima Vipneta već i korisnicima A1 Telekoma Austrije, koja pokriva veći dio regije. Lordan Kondić, direktor marketinga Vipneta kaže da je iza njih vrlo uspješna prva sezona. Nastupilo je 1200 igrača iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, BiH, Crne Gore i Albanije i odigrano više od 500 mečeva.

“Svi pokazatelji nakon prve sezone natjecanja daju do znanja kako na ovim prostorima vlada ogroman interes za esportom. Prva sezona bila je sjajna i veselimo se novoj u kojoj očekujemo još više prijavljenih timova i igrača, ali i daljnji rast publike koja ih prati”, kaže Kondić. U drugoj sezoni igrači će se ponovno natjecati u igrama Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends. No, kvalifikacije neće ići paralelno. Za Counter-Strike će biti početkom travnja, a za League of Legends sredinom lipnja. Martin Kadinov, ESL-ov regionalni menadžer za jugoistočnu Europu kaže da su početni rezultati jako dobri, ali da razvoj esporta ne vide kao sprint već maraton.

“Veseli nas što imamo priliku doprinijeti razvoju esport scene u regiji i što možemo pratiti inspirirajuće priče igrača i timova. Radujemo se i razvoju lokalnih talenata i njihovom iskoraku na globalnu esport scenu”, ističe Kadinov. 

Komentirajte prvi

New Report

Close