Snow Queen: Natjecatelji će se boriti za 120.000 eura

Autor: Majda Žujo , 21. prosinac 2012. u 12:29
Arhivska fotografija; Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Početkom sljedeće godine Zagreb će ponovo biti domaćin svjetske skijaške utrke “Vip Snow Queen Trophy” koja će se održati 4. i 6. siječnja.

Početkom sljedeće godine Zagreb će ponovo biti domaćin svjetske skijaške utrke "Vip Snow Queen Trophy" koja će se održati 4. i 6. siječnja.

Uz 75 slalomašica i slalomaša u Zagrebu će odsjesti i 400 članova ekipa iz 25 zemalja svijeta, a  natjecatelji će se boriti za nagradni fond od  120.000 eura. Unatoč tome što je gradski proračun sve tanji, kao i dosadašnjih godina grad Zagreb će i ove godine za skijašku utrku izdvojiti 4,5 milijuna kuna, odnosno dvadesetak posto budžeta utrke koji kao i lani iznosi oko oko 23,5 milijuna kuna.

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, to sponzorstvo pravda velikim značajem ove manifestacije i velikom promocijom koju utrka ima za Zagreb kao i povećanjem broja noćenja u gradu. Ostatak budžeta natjecanja pokrit će sponzori od kojih je glavni i "title" sponzor Vipnet, te zarada od prava prijenosa utrke kao i zarada od prodaje karata.

'Ponosan sam što je Vipnet već petu godinu zaredom generalni sponzor najznačajnijeg sportskog događanja u našoj zemlji. I ove smo godine za spektakl na Sljemenu osigurali svu potrebnu tehničku opremu te napredna informacijsko-komunikacijska rješenja i podršku. Tu su i brojne dodatne aktivnosti i pogodnosti za sve ljubitelje skijanja te novinare i fotoreportere", poručio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

TV prijenos, koji već devetu godinu realizira HTV emitira se na TV postajama u preko 20 zemalja, a snimke, vijesti i reportaže još u 50 zemalja svijeta. I ove godine, organizatori očekuju oko 500 akreditiranih novinara, a koliko je utrka atraktivna govori podatak da je TV sliku sa Sljemena prošle godine u prijenosima uživo, snimkama, reportažama, vijestima i drugim oblicima emitiranja vidjelo više od 300 milijuna ljudi.

Ulaznice za utrku u prodaji su u odabranim Vip centrima i putem on line sustava Ulaznice.hr, a cijena im je 120 kuna za obje utrke, ili 60 kuna za žensku i 100 kuna za mušku utrku. "Staza je već spremna, završavaju se posljednji organizacijski detalji, a Ivičini sjajni rezultati dodatni su magnet i poziv za gledatelje. Siguran sam da će navijači u velikom broju doći uživo vidjeti na domaćem brdu najboljeg svjetskog slalomaša, ali i ostale najbolje svjetske slalomašice i slalomaše, a mi kao organizatori ponovno ćemo napraviti sve kako bi svi posjetitelji i sudionici osmog Vip Snow Queen Trophyja iskreno uživali kao i prethodnih godina,' poručio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Vip Snow Queen Trophy. 

Komentirajte prvi

New Report

Close