Vinarija Coner – izvor zdrave hrane i dobrog vina

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2014. u 15:48
Press foto

Obradujte svoje goste okusima Bilogore, vinom i zdravom hranom.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Vinarija Coner

Vinarija Coner, naše sljedeće prijavljeno gospodarstvo, najnoviji je projekt Coner grupe koja postoji od 30. siječnja 1990. kada je otvorena Ljekarna Coner A. – prva privatna ljekarna u Republici Hrvatskoj nakon Drugog svjetskog rata.

Svaka od grana njihova poduzetničkih pothvata vezana je od tada uz zdravlje. Od 'Salona ljepote' otvorenog u centru Bjelovara koji je prerastao u moderan wellness i spa centar, preko apart-kuće s restoranom na otoku Pagu, vratili su se natrag na Bilogoru, u proizvodnju zdrave hrane i dobrog vina.  Vinograd, vinarija i restoran u Jabučeti početak su novog puta koji će se, u to su uvjereni, u godinama pred nama granati i odvesti ih tko zna kamo.

Vina i uzgoj grožđa

Velika pozornost posvećuje se grožđu na njegovu putu od trsa do Vaše čaše. Kako bi zadržalo notu zdravlja, svježine i ekskluzivnost Vinarija Coner nudi moderan podrum vinarije s postojanom mikroklimom. Vinograd koji je posađen 2009. na pet i po hektara, vinograd je već 2011. dao prvu pravu berbu od koje je dobiveno visokokvalitetno vino. Šest bijelih i četiri crne pomno odabrane sorte posađene su na obronku brijega u pitomom bilogorskom kraju kako bi davale najbolje grožđe.

Restoran

Kako bi uživanje u vinu oplemenili i pospješili, u vinariji je uređen restoran u kojemu poslužujemo tradicionalna jela bilogorskog kraja pripremljena na ekskluzivan i suvremen način, od namirnica koje proizvode na imanju na Bilogori ili dobavljaju od seoskih gospodarstava u okolici. Sve je, uključujući ručno proizvedenu tjesteninu, domaće. Uz jela s karte, uz prethodnu najavu nude se i specijaliteti ispod peke i s ražnja.

Velika restoranska soba može primiti do 120 gostiju, a galerija s pogledom na podrum, do 30. Pripremljena je oprema potrebna za održavanje predavanja, seminara, konferencija i sličnih priredbi. Za Vas ćemo rado organizirati ručkove ili večere za vjenčanja, krstitke, prve pričesti, krizme, rođendanska slavlja ili poslovne domjenke. Obradujte svoje goste okusima Bilogore.

O njihovu gospodarstvu više doznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close