Vilim Ribić reagirao na Linićeve optužbe

Autor: Agencija VLM , 17. svibanj 2013. u 15:28
Photo: Ranko Tintor/HaloPix/PIXELL

Slavko Linić i Zoran Milanović tražili su od nas sve, a nisu bili spremni niti na najmanji ustupak, tvrdi čelnik NSZ-a

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (NSS), danas je priopćenjem reagirao na prozivke koje mu je jučer uputio ministar financija Slavko Linić.

"Vilim Ribić nije nerazuman čovjek kao što tvrdi Slavko Linić, već je istina obrnuta. Vilim Ribić je mogao sa svim Vladama do sada potpisivati mnogobrojne sporazume. Nitko se tada nije bojao Vilima Ribića, već je on bio sposoban za kompromis. U demokraciji politika ne može davati rezultata ako nije u stanju doći do kompromisa. Takva je politika, bez kompromisa, moguća samo u diktaturi", navodi Ribić u priopćenju u kojemu više puta o sebi govori u trećem licu.

Linića je optužio za vrijeđanje te ga je nazvao nerazumnim čovjekom.

"I s ovom Vladom bili smo spremni za kompromis. Nudili smo odustajanje od prava pod uvjetom da nam se to vrati kada zemlja izađe iz krize. Slavko Linić i Zoran Milanović tražili su od nas sve, a nisu bili spremni niti na najmanji ustupak. Ako je kompromis znak razuma, potpuno je jasno da je nerazuman čovjek Slavko Linić", tvrdi Ribić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vilim Ribić, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja (NSS), danas je priopćenjem reagirao na prozivke koje mu je jučer uputio ministar financija Slavko Linić.

Da bi Hrvatska uopce krenula naprijed potrebno je definirati da li znanost i visoko obrazovanje u Hrvatskoj okupljaju obrazovne ili kriminalne organizacije. Po kolicini nezaposlenosti koju neki djelovi akademske zajednice proizvode tesko ih je klasificirati kao obrazovne. Kvalitetnim obrazovanjem se povecava produktivnost i smanjuje nezaposlenost. S druge strane, po kolicini kriminala i afera koji su vezu za njih neki su vrlo slicni organiziranim kriminalnim skupinama sa juga Italije.

Tek kada se definira ko su oni i kakav je njihov utjecaj na razvoj drustva, koje benifite i stete drustvo ima od svakog clana akademske zajednice moze se definirati odnos drustva prema njima. One koji doprinose treba podrzati i nagraditi, a nosioce kriminalnih i drustveno stetnih aktivnosti ukloniti iz sustava obrazovanja.

Ribicu zbog ovog haosa i ovolikih strajkova vi ste krivi i zbog nerada i otkaza koji ce se desiti ,poslije prosvija vi cete snositi krivicu ,lako je traziti ali isto tako treba stvoriti uvjete da se ima odakle uzeti,niste vi bas tako ,,,,,fini u pregovorima ,,kako se predstavljate ,a najvaznije i vi uzimate debelu placu ,,iz drzavnog proracuna ,,,

New Report

Close