VIDRA za lokalna gospodarstva izradila 63 projekata, kandidiranih u prvom natječaju za ruralne potpore

Autor: Božica Babić , 16. travanj 2015. u 12:15
Foto: http://ravidra.hr/

Ukupna vrijednost 67 projekata je 90 milijuna kuna, a potpora koja će se ostvariti njihovom realizacijom iznosi 73 milijuna kuna.

Razvojna agencija VIDRA pripremila je 63 projekta za poljoprivredne proizvođače i prerađivače s područja Virovitičko-podravske županije koji su dostavljeni Agenciji za plaćanja u poljoprivredi i odnose se na prvi natječaj za dodjelu potpora temeljem programa ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. Rok u kojem su poljoprivredna gospodarstva trebala dostaviti zahtjeve za potpore završava danas, za raspodjelu je raspoloživo 640 milijuna kuna, a potpore će biti dodijeljene u dvije kategorije: za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva te ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda.

Ukupna vrijednost 67 projekata je 90 milijuna kuna, a potpora koja će se ostvariti njihovom realizacijom iznosi 73 milijuna kuna. S ovim projektima svjedočimo da je VIDRA, kao agencija  koja je 2008. i osnovana kako bi razvila strateške grane gospodarstva naše županije i uz to povećala i kvalitetu života, opravdala svoje postojanje. S obzirom na veličinu županije i broj prijavljenih projekata, a u odnosu na neke druge značajno veće županije koje su kandidirate tek po desetak projekata također potvrđujemo snažnu povezanost Agencije s lokalnim poduzetnicima i OPG-ima – ističe ravnatelj Tomislav Petric i dodaje kako će novi projekti donijeti gospodarski rast i zapošljavanje u županiji.

Pojedinačno ulaganja su u rasponu od 150 tisuća kuna do 16 milijuna kuna, a odnose se na nova investiranja u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji (ratarstvo i stočarstvo), rekonstrukciju farmi, podizanje novih nasada, ulaganja u plastenike i slično. Korisnici su s područja cijele županije, od Orahovice do Pitomače."Najznačajnije je da su zahtjeve za ulaganja redom dala poljoprivredna gospodarstva koja podižu konkurentnost, razvoj i zapošljavanje novih zaposlenika", ističe Petric i najavljuje kako će VIDRA i na svaki sljedeći natječaj prijaviti minimalno ovoliko projekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close