Vidošević o Vujčićevom konsenzusu: Da nije tragično, bilo bi komično

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2013. u 10:53
Nadan Vidošević; Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Guverner HNB-a pozvao je na politički i općedruštveni konsenzus. Vidošević smatra da bi ta ideja bila komična, da nije tužno i tragično.

Izvješće Državne revizije o poslovanju HGK izvuklo je, nakon dugo vremena, Nadana Vidoševića na naslovnice. Podatak o bogatoj komorskoj kolekciji slika iznenadio je javnost, a mnoge poduzetnike ponukao da se zapitaju čemu služi HGK. „Evo, ovu sliku iznad stola nacrtao je otac bugarske moderne, Monetov učenik. Komora je sliku kupila 1920. Da bacimo tu sliku? Pa to je kulturno blago Hrvatske”, rekao je tokom intervjua za Globus Nadan  Vidošević.

Guverner HNB-a Boris Vujčić pozvao je na politički i općedruštveni konsenzus. Vidošević smatra da bi ta ideja bila komična, da nije tužno i tragično.“Onaj koji je kao Poncije Pilat više od 15 godina prao ruke od svega što se događalo, koji je na sve načine podržavao način života koji nas je doveo u ovu krizu, sada poziva na konsenzus. Mene samo jedno zanima: uključuje li to i HNB? Ili će HNB ostati eksteritorijalni prostor i vodit će i dalje svoju politiku? HNB je institucija koju nikada nije zanimala zaposlenost nacionalne ekonomije, koja je u ime lažne socijalne osjetljivosti kao čuvala stabilnost tečaja i koja se brinula da sve plaćamo jeftinije nego što bismo to realno morali plaćati“, rekao je.

Vidošević vjeruje da će  doći do promjene tečaja, prije ili kasnije. „Možemo mi to odgađati neko vrijeme, ali ne zauvijek.  Da sada uđemo u eurozonu, što nije realno, morali bismo odmah devalvirati kunu jer bi u suprotnom 90 posto hrvatskoga gospodarstva ostalo bez posla zbog nekonkurentnosti. Zato stalno tvrdim, kad govorim o HNB-u, da monetarna i fiskalna politika moraju biti usklađene“, kaže.
 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Njegova reketarska komora očigledno sponzorira sve političke opcije kada je Lepi još na slobodi, a gospodarstvo stenje od njihove uloge……

Vidošević ima materijala za remetinec ali očito da ima dobrog sponzora.

PA OVAJ LIK NEMA POJMA NIOČEMU!!!!Da mu Francek nije poklonio 50 miliona markica bio bi KO CRKVENI MIŠ!!!! – ne bi imal ni kunice. KRAŠ je URUŠIO. Dva tri brenda koji još EGZISTIRAJU jedina vrijednost. Promjenio je papir ( pakovanje ) čokolada!!!! KOJI USPJEH!!!

New Report

Close