VIDEO: Uskoro ćemo s liječnikom komunicirati preko TV-a

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2013. u 08:00
Mario Ravić menadžer je za rješenja u zdravstvu, Boris Jukić voditelj tima za IPTV rješenja za zdravstvo iz Ericsson Nikola Tesla i Goran Kopčak, programski inženjer (Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Domaći stručnjaci iz Ericsson NT-a razvili su nadogradnju sustava Ericsson Mobile Health.

Dok se tek navikavamo na dobrobiti koje nam informatizacija zdravstvenog sustava donosi putem e-recepata i e-uputnica, iz sjedišta Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu, glavnog tehnološkog partnera pri uvođenju e-zdravstvenog sustava u Hrvatskoj, stižu još inovativnija rješenja.

Ericsson Mobile Health (EMH) rješenje, odnosno tehnologija koja omogućuje da pacijent sam kod kuće, ili bilo gdje drugdje, provjerava svoje vitalne zdravstvene funkcije te podatke putem mobitela šalje liječniku, sada je dobilo svoju nadogradnju, odnosno IPTV verziju kojom se isto može pratiti i na televizijskom ekranu.

I dok ova najnovija tehnologija tek čeka predstavljanje svijetu, EMH rješenje na tragu je uspješne komercijalizacije u SAD-u i Španjolskoj, otkriva Mario Ravić, kompanijski menadžer za rješenja u m-zdravstvu. “Tehnologija koja omogućuje brz i siguran protok informacija od pacijenta do liječnika, te štedi vrijeme kao i troškove bolnica, je tu”, ističe Ravić. Rješenje udaljenog medicinskog nadzora na IPTV platformi, predstavljeno prije nekoliko tjedna na najvećoj svjetskoj izložbi u mobilnoj industriji “Mobile World Congressu” u Barceloni, samo je nadogradnja EMH rješenja prethodno već predstavljenog na istom sajmu…

 

Više pročitajte u novom prilogu Hrvatska 2020 koji izlazi 21. ožujka!

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ericsson je poznat po tome sto je Ministarstvu zdravstva RH dva puta prodao istu aplikaciju za primarnu zdravstvenu zastitu.
Inace, Ericsson nema vlastitu konzumentsku elektroniku, nema integraciju IT rjesenja, nema vlastite medicisnek dijagnosticke aparate tako da je ovaj projekt potpuni nonsens i mogu ga prodati samo na nekom malom i netransparentnom trzistu…ja znam jedno takvo!

New Report

Close