VIDEO Policajci prosvjednike bacali na pod i šamarali ih

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2013. u 12:46
Ilustracija (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)

Policajci su bez naloga počeli uhićivati prosvjednike uz prekoračenja ovlasti.

Na YouTubeu je objavljen video snimljen nakon prosvjeda pokreta Occupy Croatia i Anonymus u Rijeci, a koji prikazuje kako policija uhićuje neke od aktivista, piše Večernji list.

U opisu videa navodi se kako se nekoliko prosvjednika pola sata nakon prosvjeda preko Korza uputila na kavu no da su ih u tome trenutku presreli policajci te bez naloga počeli uhićivati uz prekoračenja ovlasti.

Ovako je autor videa opisao snimku: "Prvo su dvojica u civilu potrčala i vukli i čupali dečka koji je, kad su ga ščepali, počeo vikati "upomoć". Mi smo se okrenuli, neki su ga ulovili da ga ne odvuku, na to je stado policije odnekuda dotrčalo i počelo je, ovo što je na videu. Cura koja je na videu nije pijana, nije popila kap alkohola. Nije pubertetlija, nego odrasla osoba sa velikim srcem i dušom. Dečko s početka opisa videa, je njen dečko, pred kojeg je stala i rukama ga obuhvatila iza sebe. To je sve šta je ona "napravila". Bacili su ih na pod, čupali, šamarali. Jedino što su "krivi", jer su se grčevito držali jedno za drugo dok su ih policajci maltretirali. Curu je policajac ošamario više puta, nakon toga se opirala i nakon toga je mlatila nogama. Nisu napali samo njih, nego i djevojku od 19 godina, koja je plakala i vikala i molila da je puste. Nas par ostalih smo snimali što više možemo, da pustimo u javnost i da ljudi saznaju što se događa u ovom našem prekrasnom svijetu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svejedno je kako se zovu milicija ili policija , sup ili mup .

Razlika je jedino u ponašanju prema građanima .

New Report

Close