VIDEO: Pogledajte TV spot za koji je Porezna dala 70 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2013. u 16:32
Screenshot

Porezna uprava kreće s nacionalnom televizijskom i radijskom kampanjom, te nagradnom igrom istog slogana.

Porezna uprava uvođenjem fiskalizacije od 1. siječnja 2013. godine krenula je u suzbijanje sive ekonomije, utaje poreza i uvođenjem reda u promet gotovinom u Republici Hrvatskoj. "Obzirom da zbog neizdavanja računa ili ponovnim ispisivanjem već izdanih računa štete po državni proračun dosežu iznos od čak milijardu kuna, Ministarstvo financija očekuje i aktivno uključenje građana u suzbijanje sive ekonomije. Jer ona u neravnopravan položaj dovodi one koji rade pošteno u odnosu na one koji umjesto u državni proračun, novac stavljaju u svoj džep. Nije pravedno da neki plaćaju sve svoje obveze prema državi, a da ju drugi varaju i zapravo žive na račun poštenih i vrijednih", stoji u priopćenju objavljenom na web stranicama Ministarstva financija.

Stoga Porezna uprava kreće s nacionalnom televizijskom i radijskom kampanjom, te nagradnom igrom istog slogana 'Bez računa se ne računa'. Kampanja će trajati cijelu kalendarsku 2013. godinu. Glavni cilj kampanje je da osvijesti građane Republike Hrvatske o važnosti uzimanja računa pri svakom plaćanju, jer to je jedino jamstvo da će vaš pošteno zarađeni novac završiti u proračunu, ističe se u priopćenju.
U subotu 9. veljače 2013. godine Hrvatska radiotelevizija bez naknade počinje s emitiranjem informativno-edukativnog spota Ministarstva financija, Porezne uprave. Kako bi se građani potakli na uzimanje računa, od 9. veljače 2013. godine počinje i nagradna igra „Bez računa se ne računa" u kojoj će za tri nagrade u četiri kola konkurirati svi koji prikupe 20 fiskalnih računa izdanih od 1. veljače 2013. Priređivač nagradne igre je Hrvatska lutrija, pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, Porezne uprave. Više detalja potražite u pravilima igre: https://www.lutrija.hr/cms/Pravila-Bez

Kreativni koncept, TV i radio spotove za kampanju 'Bez računa se ne računa' radila je agencija Nukleus. Premda po Zakonu o javnoj nabavi nije bilo potrebno, jer je riječ o bagatelnoj nabavi, Porezna uprava je na dostavu kreativnih rješenja pozvala pet kreativnih agencija; „Nukleus", „I to nije sve", „Šareni artikl", „Zoo Agencija" i „Idea studio", ističe se u priopćenju. Kreativna rješenja dostavile su prve četiri agencije, a nakon prezentacija Povjerenstvo je sustavom zasebnog bodovanja svakog člana kao najbolje rješenje odabralo agenciju Nukleus. Cijena TV spota iznosi 70 tisuća kuna s PDV-om. Informativno-edukativni spot koji će se u subotu 9. veljače početi prikazivati na HTV-u plaća Porezna uprava, a spot vezan za nagradnu igru, kao i nagradni fond od 180.000 kuna financira Hrvatska lutrija.

U priopćenju se i pozivaju građani da uzimaju račune i Poreznoj upravi prijave nepravilnosti ili neizdavanje računa. Račune mogu provjeravati slanjem SMS poruke na 61547 (cijena SMS poruke je 0,85 kn – PDV je uračunat u cijenu) ili na novoj domeni za provjeru računa www.provjeri-račun.hr, a nepravilnosti prijaviti putem besplatnog telefona 0800 1001.

 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ma nek si rit brišu s računima, samo što su premalog formata za njihove debele bulje.

mogu rekalmirati što god hoće, ja nikog ne bih prijavio da mi ne daju račun! najbolje da još postanem špijun za tipove poput linića i pusićke!!!!

Koja je ovo sramota. Tako prozirno; spot od 30 sekundi, sniman u studiju sa 4 osobe. Troškovi minimalni a oni iskorištavaju zakon o javnoj nabavi i bi izvukli maksimalnu dozvoljenu količinu novca netransparentno, izračunaju, gle čuda, točno 70 hilja kn. s pdv-om.

jer to je jedino jamstvo da će vaš pošteno zarađeni novac završiti u proračunu, ističe se u priopćenju…[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

New Report

Close