VIDEO: Početkom studenog zatvara se remetinečki rotor, pogledajte kako će izgledati novi

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2018. u 08:19
Rotor kako izgleda danas, Foto: Dino Stanin / Pixsell

U tijeku je proširenje Riječke ulice, kao i gradnja dviju novih cesta koje će služiti kao zamjena za rotor.

Od 2. studenoga zatvara se remetinečki rotor i sav promet bit će prebačen na novosagrađene zaobilazne ceste, potvrđeno je Jutarnjem listu iz Grada Zagreba.

Prekid prometa označit će početak druge i ujedno posljednje faze 300 milijuna kuna vrijednog projekta rekonstrukcije toga prometnog čvora, a pripreme za taj dan već su počele. 

>>Oglasio se i ZET: Pogledajte sve izmjene u tramvajskom i autobusnom prometu do početka 2020.

>>Novi Zagreb od ponedjeljka ostaje bez tramvaja na godinu i pol

U tijeku je proširenje Riječke ulice, kao i gradnja dviju novih cesta koje će služiti kao zamjena za rotor. Iz smjera Jadranske avenije sagradit će se cesta uz sami savski nasip, a druga prometnica ići će iz Avenije Dubrovnik pa po zelenoj površini i parkiralištu Zrinjevca. Obje ceste imat će izlaz na Jadranski most, kao i na spojnicu kojom će se povezati istok i zapad, odnosno Jadranska i Avenija Dubrovnik. Nove ceste imat će dvije trake za oba smjera, a ulaz će biti moguć samo s Avenije Dubrovnik, odnosno Jadranske avenije. 

Zbog radova ujedno će se morati i ukloniti postojeća tramvajska mreža, tako da će već od idućeg ponedjeljka biti obustavljen tramvajski promet između Savskog mosta i Sopota.

Komentirajte prvi

New Report

Close