VIDEO: Ovo su najveći gubitnici EU izbora

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2019. u 10:16
MOST, Foto: Patrik Macek / Pixsell

Izborima ne može biti zadovoljna ni Dalija Orešković.

HDZ definitivno ne može biti zadovoljan i može se smatrati gubitnikom izbora, iako oni to nikada neće kazati. HDZ je prema izlaznim anketama, ali i prema prvim službenim rezultatima imao pet mandata. No, onda su u fotofinišu izgubili petog zastupnika kojeg je, da stvar po njih bude gora, dobio SDP.

MOST je još jedan ogromni gubitnik. Stranka koja je bila zvijezda parlamentarnih izbora 2015. godine, kada su dobili 19 zastupnika u saboru, u Europarlamentu neće imati nikoga. Iako su im predizborne ankete davale jednog zastupnika, Most je ostao ispod crte. Dobili su tek 4,67 posto glasova, tek nešto više od Marijane Petir koja je dobila 4,40 posto, piše N1.

I Marijana Petir se također može smatrati gubitnikom izbora, posebno jer ostaje bez dobro plaćenog posla u Bruxellesu dok je njena politička karijera u Hrvatskoj jako upitna.

Veliki gubitnici izbora, bez obzira što oni tako ne misle, su Neovisni za Hrvatsku. Oni su dobili tek 4,36 posto glasova i ostali bez mjesta u Europarlamentu iako su ga prema prvim izlaznim anketama imali. 

Također, izborima ne može biti zadovoljna ni Dalija Orešković. Rezultat od 2,02 posto hladan je tuš za ambicije mlade stranke koja je, nedugo nakon osnivanja, imala veliku podršku u anketama.

HNS je dobio 2,61 posto. No, od njih nitko ništa nije ni očekivao pa ih je teško smatrati gubitnicima. Svakako je zanimljivo da stranka koja drži nekoliko ministarstava ima tako malu podršku.

Stranka Milana Bandića pokazala se potpuno nebitnom. Dobili su tek 1,97 posto glasova, manje i od SDSS-a koji je dobio 2,66 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close