VIDEO: ‘Na Pantovčaku ću primati kriminalce, bit ću njihov glasnogovornik’

Autor: VLM , 11. prosinac 2019. u 09:21
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Na pitanje dijeli li mišljenje građana da je Hrvatska visoko korumpirana država, Juričan je odgovorio kako smatra da Hrvatska nije dovoljno korumpirana.

Predsjednička kampanja sve se više zahuktava pa je pred nama bogat program na Večernjem TV-u. Danas je u studiju moderatorica Iva Boban Valečić ugostila kandidata Darija Juričana.

Voditeljica Boban Valečić upitala je Juričana je li njegova kandidatura politički ili art projekt?

VIDEO: Pogledajte gostovanje Darija Juričana

– Koje su kamere jedine u ovom studiju? Vaše. Da sam ja art projekt, sada bih donio hrpu kamera i snimao ovo. Ja sam iznimno ozbiljan u ovom projektu, ne radim na filmu, ali ne isključujem mogućnost da će ovo biti dio filma. Ja sam i srcem i tijelom u ovom projektu i mislim da je ovo daleko bitnije od filma – rekao je Juričan.

Rekao je kako su njegovi filmovi edukativni i da je on "edukator".

– Nakon dva filma, došao sam do toga da zapravo, ako ne možemo pobijediti, možemo se pridružiti. Ja mislim da je korupcija rješenje. Korupcija svima, a ne samo njima – rekao je Juričan i dodao je od 11 kandidata njih 10 protiv korupcije, "čak i HDZ".

– Ja barem nisam licemjeran i kažem da bih uživao kao prase da pobijedim. Na Pantovčaku ću primati kriminalce, bit ću njihov glasnogovornik – izjavio je Juričan.

Na pitanje dijeli li mišljenje građana da je Hrvatska visoko korumpirana država, Juričan je odgovorio kako smatra da Hrvatska nije dovoljno korumpirana.

– Jedno je neki taj subjektivni dojam, a država kaže da nismo korumpirani i svim sredstvima se bori. Mislim da nismo dovoljno korumpirani, da to još uvijek može bolje. Mislim da treba raspustiti te neke mehanizme s kojima se ta korupcija nastoji ograničiti jer su besmisleni – izjavio je i dodao kako su ti mehanizmi ''imali šansu''.

– Želim omogućiti svima da korupcija bude dostupna, da svi imaju jednaku startnu poziciju. Krećem od tog malog korumpiranog čovjeka – izjavio je.

Kazao je i kako ćemo prestati razmišljati o korupciji jednom kada ona postane dostupna svima.

Komentirajte prvi

New Report

Close