VIDEO: Iskustvo zlata vrijedi – Studenti održali prezentacije u Zagrebačkoj banci

Autor: Ivan Delić , 25. veljača 2014. u 13:42
FOTO: Anto Magzan/PIXSELL

Zagrebačka banka omogućila je da troje kandidata predstave svoje projektne seminare.

Poslovni dnevnik i 24 sata pokrenuli su projekt Iskustvo zlata vrijedi kako bi studentima željnima praktičnog znanja omogućili da prema vlastitim interesima odaberu najatraktivnijeg poslodavca – koji će ih primiti na praksu. Projekt su prepoznale i u njega se uključile kompanije Franck, Grawe, Vipnet, Uniqa, Zagrebačka banka, Zagrebačka Pivovara, Styria Hrvatska i Podravka.

Navedene kompanije nerijetko i same imaju pohvalne projekte kroz koje omogućuju studentima praksu koja će im pomoći u njihovom razvoju karijere. Međutim, projekt Iskustvo zlata vrijedi na jednoj sveobuhvatnoj platformi tvrtkama omogućuje da od velikog broja kandidata užom selekcijom dođu do onog idealnog. Tako je Zagrebačka banka, jedan od poslodavaca koji sudjeluje u projektu, omogućila da troje kandidata predstave u prostorima Zagrebačke banke svoje projektne seminare.

Iako je troje kandidata konkuriralo za mjesto praktikanta u sektoru Planiranja i kontrolinga (divizija Upravljanje financijama) u Zagrebačkoj banci, nijanse su naposljetku ipak presudile da se pobjednicom proglasi Vana Polić, koja je prezentacijom pokazala najviše analitičnosti, egzaktnosti i jasnoće. Studentica ekonomije kaže kako je na fakultetu puno toga naučila, međutim, tek kroz ovaj projekt prihvaćeno znanje uspjela je i primijeniti.

Karmen Šen, studentica specijalističkog studija ekonomije i jedna od kandidatkinja, smatra da se znanje može steći uz iskustvo jer jedno ide uz drugo. Također objašnjava kako karizmatičnost i otvorenost, odnosno kako će se zaposlenik predstaviti pred potencijalnim poslodavcem, može omogućiti prednost pri zapošljavanju. Ističe kako bi projekt preporučila svim osobama koje su željne iskusiti nešto novo i koje su natjecateljskog duha, dodaje za kraj.

Treći kandidat Zagrebačke banke je Darko Bošnjak, student ekonomije, koji je poručio da je upornost prilikom zapošljavanja bitna da bi osoba ostvarila svoje ciljeve.

Troje kandidata je iznimnim prezentacijskim vještinama zadovoljilo na natječaju za Zagrebačku banku.

Anja Oppenheim iz sektora Upravljanje ljudskim resursom Zagrebačke banke, smatra kako su kandidati uložili zavidan trud i pokazali motiviranost, kao i ozbiljnost u pristupu rješavanja projektnoga seminara.

Komentirajte prvi

New Report

Close