Vesna Pusić na konvenciji SDP-a: Smatram da je ovo najuspješnija Vlada

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2014. u 12:31
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

SDP je prijepodne počeo svoju tematsko-izvještajno konvenciju pod motom “Red, rad i rast”.

U Hypo Centru u Zagrebu se održala tematsko-izvještajna konvencija na kojoj su predstavljeni rezultati SDP-a u posljednje dvije godine, piše  24sata.

Premijer Zoran Milanović obratio se stranačkim kolegama tek nakon 15 minutnog kašnjenja. "U ovih teških godinu dana borili smo se s učincima svjetske krize, a kod kuće s aktivnom obranom netolerantnog, nesnošljivog i uvredljivog ponašanja. Jesmo li zadovoljni? Da i ne. Suradnja sa strateškim partnerima bila je dobra i transparentna, a nesporazumi faktički su statistička greška", rekao je Milanović.

Kasnije je u govoru objasnio kako bez duha poduzetništva nema napretka. Također, smatra kako su promjene u ove dvije godine ključne za Hrvatsku. Vezano uz budućnost Hrvatske Milanović tvrdi kako nismo bogato društvo, međutim, "imamo konce u svojim rukama", objašnjavajući tako da imamo ogovornost pred budućim izazovima.

Nismo se došli bogatiti i lagati'

Milanka Opačić je također održala govor te naglasila da znaju kako je ljudima teško jer su iscrpili financijske zalihe, i nemaju vjere u bolje sutra.

"Zato svaki dan radimo da im bude bolje. Mi se nismo došli bogatiti, ostvariti osobnu korist, lagati i ostvarivati još jedan mandat, već smo došli uvesti red i provesti naš program", rekla je Opačić te priznala da je bilo nesnalaženja.

"Da, bilo je i nesnalaženja i loših odluka i bit će ih još. Ovo nije vlada Supermena, ali u jednom smo jedinstveni – nema uljepšavanja, provedba naših mjera ide dalje", uvjeravala je Opačić. Dodala je kako im je svakodnevna omča oko vrata servisiranje dugova i kamata za dugove bivših vlada koje proždiru proračun.

"Pa tko ne bi dao veće plaće i smanjio stopu PDV-a? Ova zemlja je umorna od nereda i nerada i kada na javnoj sceni čujete kritičare koji kritiziraju svaki potez Vlade, zapitajte se da li baš sve ne valja. Čuvajte se lažnih Mesija koji nude instant rješenja",  zaključila je Opačić.

Vesna Pusić

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je u govoru pred okupljenima na konvenciji rekla kako je ovo najuspješnija Vlada. Također, objašnjava kako Vlada ne kani skrivati nešto od javnosti "Iza ove Vlade neće ostati ništa ispod tepiha, što vidite, to i radimo, trpanje ispod tepiha je dovelo zemlju gdje je sada".

Pusić je rekla kako će ostati jasni rezultati koje će svatko vidjeti, a temeljem toga sve treba ocijeniti.

Također se dotaknula i gospodarskih tema. Vezano uz  investicijsku klimu, tvrdi kako je za nju potrebno osigurati stabilne i povoljne uvjete. Druga tema su EU fondovi, dok je treća tema- ulaganje u našu najvažniji resurs, a to su ljudi, obrazovanje. Dodajući za kraj, kako su obrazovani ljudi naša najveća vrijednost.

Komentari (6)
Pogledajte sve

u čemu?

lupanju gluposti, pa demantiranju istih[emo_zloban]

Kaj se Vesnica počela baviti tragikomedijom? Nema ogledalo i nekoga objektivnog kraj sebe da joj veli kak stvari stoje?

Red , Rad , Rast – Nezaposlenih !

http://www.vecernji.hr/felix/2014-02-22?close_url=/ [vecernji.hr]

Ovo je ko oni hvalospjevi iz kasni 80-tim “o mladom i lijepom crnogorskom rukovodstvu”
Kad bi se mogli političari prodavati ka nogometaši …… koliko bi naši vridili i di bi se mogli transformirati …..

New Report

Close