Velikogorički sud zbog zastare odbio izručenje Zdravka Mustača

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Županijski sud u Velikoj Gorici poslijepodne je odbio izručenje bivšeg šefa jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravka Mustača, zaključivši da je u tom slučaju nastupila zastara.

Županijski sud u Velikoj Gorici poslijepodne je odbio izručenje bivšeg šefa jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravka Mustača, zaključivši da je u tom slučaju nastupila zastara.

Ujedno sud je Mustaču ukinuo i mjere opreza koje su mu određene u zamjenu za puštanje iz istražnog zatvora.

Mustačevo izručenje traži Njemačka koja ga sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Za isto nedjelo Njemačka traži i Josipa Perkovića čije je izručenje jučer odobrio zagrebački Županijski sud koji je suprotno današnjoj odluci velikogoričkog suda zaključio da u tom slučaju nije nastupila zastara.

Mustačev odvjetnik Anto Nobilo, koji je preuzeo zastupanje od odvjetnika po službenoj dužnosti Tomislava Antolina, novinarima je prije objavljivanja odluke kazao da su Državno odvjetništvo i obrana iznijeli svoje argumente te da obje strane tvrde da je nastupila zastara.

Velikogorički Županijski sud odlučivao je o njemačkom zahtjevu za izručenje na temelju europskog uhidbenog naloga, a Mustač se, kao i Perković protivio izručenju, odbacujući bilo kakvu povezanost s Đurekovićevim ubojstvom.

Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

Komentari (7)
 • Frankie
  Frankie 8:54 10.1.2014.

  Pa vidi koliko mi je sarkazam sofisticiran da mi niko nije 100ju udrija. No to vise govori o njima nego o meni. Na clanak o Perkovicu samo je jedan forumas shvatio sto je pjesnik htio reci.

 • antev
  antev 8:06 10.1.2014.

  Frankie,ili si jaaako dobrar cinik ili si skroz zamantan ili krivi post komentiraš.

 • Barbosa
  Barbosa 18:03 9.1.2014.

  različite presude u istome predmetu suda u zg i vg samo pokazuju koja smo mi svinjarja od pravne države

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve