Velikogorički sud zbog zastare odbio izručenje Zdravka Mustača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. siječanj 2014. u 16:17
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Županijski sud u Velikoj Gorici poslijepodne je odbio izručenje bivšeg šefa jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravka Mustača, zaključivši da je u tom slučaju nastupila zastara.

Županijski sud u Velikoj Gorici poslijepodne je odbio izručenje bivšeg šefa jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravka Mustača, zaključivši da je u tom slučaju nastupila zastara.

Ujedno sud je Mustaču ukinuo i mjere opreza koje su mu određene u zamjenu za puštanje iz istražnog zatvora.

Mustačevo izručenje traži Njemačka koja ga sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Za isto nedjelo Njemačka traži i Josipa Perkovića čije je izručenje jučer odobrio zagrebački Županijski sud koji je suprotno današnjoj odluci velikogoričkog suda zaključio da u tom slučaju nije nastupila zastara.

Mustačev odvjetnik Anto Nobilo, koji je preuzeo zastupanje od odvjetnika po službenoj dužnosti Tomislava Antolina, novinarima je prije objavljivanja odluke kazao da su Državno odvjetništvo i obrana iznijeli svoje argumente te da obje strane tvrde da je nastupila zastara.

Velikogorički Županijski sud odlučivao je o njemačkom zahtjevu za izručenje na temelju europskog uhidbenog naloga, a Mustač se, kao i Perković protivio izručenju, odbacujući bilo kakvu povezanost s Đurekovićevim ubojstvom.

Obojica tvrde da su žrtve neistinitog iskaza Udbina operativca Vinka Sindičića, kojega su u međuvremenu tužili za lažno svjedočenje.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Pa vidi koliko mi je sarkazam sofisticiran da mi niko nije 100ju udrija. No to vise govori o njima nego o meni. Na clanak o Perkovicu samo je jedan forumas shvatio sto je pjesnik htio reci.

Frankie,ili si jaaako dobrar cinik ili si skroz zamantan ili krivi post komentiraš.

različite presude u istome predmetu suda u zg i vg samo pokazuju koja smo mi svinjarja od pravne države

sramota! al se crveni sada smiju svima koji su vjerovali u pravdu! [emo_palacd]

New Report

Close