Veliki uspjeh mladih hrvatskih matematičara na olimpijadi u Austriji

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2016. u 11:52
FOTO: Press

Učenici su proveli dva dana po pet sati rješavajući zahtjevne zadatke iz raznih područja matematike, jedan dan pojedinačno, a drugi dan cijela ekipa zajedno.

Mladi matematičari iz nekoliko hrvatskih srednjih škola s velikim su uspjehom nastupili na upravo završenoj Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Austriji – osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i tri brončane medalje, a na ekipnom natjecanju osvojili su prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova, izvijestilo je u nedjelju Hrvatsko matematičko društvo.

Hrvatsku su na 10.  Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi, koja je održana od 22. do 28. kolovoza u austrijskom gradu Vöcklabrucku, predstavljali učenici 2. razreda Luka Banović i Ivan Sinčić iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića te Petar Nizić-Nikolac i Tadej Petar Tukara  iz XV. gimnazije u Zagrebu, kao i učenici trećeg razreda, Lukas Novak iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu te Patrik Papac iz Gimnazije Dubrovnik. Voditelji ekipe bili su Stipe Vidak i Petar Bakić.

Na pojedinačnom dijelu natjecanja osvojili su dvije zlatne medalje (Patrik Papac i Petar Nizić-Nikolac), jednu srebrnu (Lukas Novak) i tri brončane (Tadej Petar Tukara, Luka Banović, Ivan Sinčić).

Učenici su proveli  dva dana po pet sati rješavajući zahtjevne zadatke iz raznih područja matematike, jedan dan pojedinačno, a drugi dan cijela ekipa zajedno.

Prva Srednjoeuropska matematička olimpijada održana je 2007. u Austriji i od tada se održava svake godine krajem kolovoza ili početkom rujna. Na njoj sudjeluju učenici iz deset zemalja, Austrije, Češke, Hrvatske, Litve, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije i Švicarske. Iduće godine matematička olimpijada održat će se se u Litvi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čestitka učenicima i mentorima!

Nema na radiju,nema na televiziji,nema na naslovnicama novina.
Nema organiziranoga dočeka na trgu?
A i što će to nama?
Nama trebaju oni koji probleme stvaraju a ne oni koji ih rješavaju.

New Report

Close