Veliki trgovački lanac ukida 1.200 radnih mjesta u sjedištu tvrtke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. lipanj 2017. u 08:10
Foto: Thinkstock

Značajan sljedeći korak za nastavak reorganizacije poslovanja.

Najveći britanski trgovački lanac Tesco najavio je ukidanje još 1.200 radnih mjesta, što predstavlja dio restrukturiranja koje bi toj tvrtki trebalo donijeti uštede od 1,5 milijardi funta, pišu britanski mediji.

U srijedu je poslovodstvo Tesca najavilo zaposlenicima da će u sjedištu tvrtke biti ukinuto 1.200 radnih mjesta, što čini četvrtinu zaposlenih u Welwyn Garden Cityu i Hatfieldu.

Ta odluka objavljena je samo tjedan dana nakon što je Tesco najavio zatvaranje pozivnog centra u Cardiffu s 1.100 radnih mjesta.

"Ovo je značajan sljedeći korak za nastavak reorganizacije poslovanja. Novi model usluga pojednostavit će organizaciju tvrtke, smanjiti dupliciranje poslova i troškove, ali će nam isto tako omogućiti da više ulažemo u poboljšanje usluge kupcima", poručio je glasnogovornik tvrtke.

Ovaj potez poslovodstva posljednji je u nizu rezova koje provodi izvršni direktor Dave Lewis, koji je na čelo tvrtke došao u jesen 2014. godine i kojega mediji nazivaju i 'Drastični Dave' jer su mu kako u Tescu, tako i u prijašnjoj kompaniji Unilever, prioriteti smanjenje troškova i radnih mjesta.

Lewis je u svojoj prvoj godini u Tescu ukinuo gotovo 5.000 radnih mjesta u sjedištu i trgovinama u Velikoj Britaniji, kao i više od 4.000 radnih mjesta u inozemstvu i bankarskom odjelu grupe.

Daljnjih 2.500 radnih mjesta izgubljeno je sa zatvaranjem 48 neuspješnih Tesco trgovina u 2015. godini, dok je početkom ove godine Lewis najavio ukidanje oko 1.000 radnih mjesta u distributivnim centrima.

Premda zbog drastičnih rezova Lewis nije omiljen, poslovanje se tvrtke pod njegovim upravljanjem poboljšalo, pa je nedavno objavljeno da je prodaja u Tescovim britanskim trgovinama u tri mjeseca do kraja svibnja porasla za 2,3 posto na godišnjoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close