‘Prosvjedujemo u obranu socijalne države koju nam pokušavaju oteti!’

Autor: Agencija VLM , 10. listopad 2012. u 16:10
Vilim Ribić (PXL)

Prosvjed je dio najavljenih akcija sindikata javnih službi, koji su odbili rezanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora.

 Prosvjedna povorka sindikata održat će se sutra, 11. listopada u Zagrebu, a počinje okupljanjem u 11 sati na Trgu Francuske Republike. Povorka će ići Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića, gdje će biti postavljena pozornica s razglasom i video zidom. Kolona od 1500 sudionika uputit će se Zakmardijevim stubama, ulicom Dverce i Ćirilometodskom na Trg svetog Marka, dok će ostali sudionici s Trgu bana Jelačića na video zidu pratiti i događanja na Trgu svetog Marka.

– Riječ je o prosvjedu u obranu socijalne države koju nam podmuklo pokušavaju oteti, na otpor ekonomskoj politici koja zatvara radna mjesta, protiv smišljenog smanjenja cijene rada u cijeloj zemlji, protiv dokazano pogrešne politike strogih mjera štednje koja nemilice udara po obrazovanju i zdravstvu – poručuju sindikati okupljeni u Matici hrvatskih sindikata Vilima Ribića.

Prosvjed je dio najavljenih akcija sindikata javnih službi, koji su odbili rezanje materijalnih prava iz kolektivnih ugovora. Sudjeluju Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara na čelu s Anicom Prašnjak, Sindikat hrvatskih učitelja Zvonimira Laktašića, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske kojeg je šef Branimir Mihalinec te Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja Vilima Ribića.

Koalicija SSSH-HUS podržava akciju Matice hrvatskih sindikata.

– Predstavnici članova sindikata udruženih u SSSH i HUS sutra će se solidarno pridružiti prosvjednoj povorci izražavajući podršku toj sindikalnoj akciji. Jer svi hrvatski radnici, neovisno o sektoru u kojem rade, na svojoj koži osjećaju sve promašaje hrvatskih vlada – poručuje Mladen Novosel i Ozren Matijašević.

Komentirajte prvi

New Report

Close