Veliki pad nezaposlenosti – najbolja nagrada za Jastrebarsko!

Autor: Poslovni.hr , 28. rujan 2015. u 11:52
Grad Jastrebarsko

’’Jaskanska gospodarska zona ima najviše gospodarskih subjekata od svih zona u Zagrebačkoj županiji, ali i najveći broj zaposlenih, što potvrđuje i činjenica da broj nezaposlenih u našem Gradu konstantno pada!’’, rekao je Novosell

U Centru za kulturu Jastrebarsko 24. rujna 2015. održana je 15. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, izrazio veliko zadovoljstvo zbog službenih podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji govore kako je u našem Gradu broj nezaposlenih pao na 545, kao i činjenicu da je Jastrebarsko među gradovima s najmanjom stopom nezaposlenosti. Na sjednici su izabrani i novi članovi Savjeta mladih Grada Jastrebarskog te njihovi zamjenici.

Prema polugodišnjem Izvještaju o izvršenju Proračuna Grada Jastrebarskog za razdoblje siječanj – lipanj 2015. godine vidljivo je da je Grad prihodovao preko 23 milijuna kuna, a rashodi su iznosili oko 20 milijuna kuna. Prema tome, kad se zbroji i višak sredstava ranijih godina od preko tri milijuna kuna, onda višak raspoloživih sredstava u Proračunu iznosi 6 milijuna i 377 tisuća kuna. Gradonačelnik Novosel ovom je prilikom podsjetio koliko se ove godine uložilo u infrastrukturne projekte, te izrazio zadovoljstvo učinjenim.’’Jaskanska gospodarska zona ima najviše gospodarskih subjekata od svih zona u Zagrebačkoj županiji, ali i najveći broj zaposlenih, što potvrđuje i činjenica da broj nezaposlenih u našem Gradu konstantno pada!’’, rekao je Novosel. 

Gradski su vijećnici diskutirali i o podnesenom Izvješću o radu trgovačkog društva Vode Jastrebarsko d.o.o. za 2014. godinu, kojeg je podnio direktor, Mario Brnabić, te pritom naglasio kako je u prošloj godini smanjen gubitak za 600 tisuća kuna. ’’Zahvaljujući EU fondovima Vode Jastrebarsko posluju izuzetno dobro, a u suradnji s Hrvatskim vodama i Gradom uspješno realiziramo sve zacrtane programe. Ne smije se zaboraviti ni naknada za razvoj koju plaćaju naši građani, a važno je i to da voda neće poskupjeti!’’, rekao je Brnabić. 

Najviše rasprave vodilo se oko dodjele koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova i to oko jedinog kandidata koji se javio na raspisani natječaj. Gradonačelnik je kazao da će se rad ovog koncesionara strogo kontrolirati te da će se, ako bude nepravilnosti, raskinuti ugovor sa istim. Zaključeno je i da se građanima mora omogućiti uvid u cjenik dimnjačarskih usluga te ih i upoznati s njihovim pravima, ali i obavezama.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno i Izvješće o radu Gradonačelnika za prvih šest mjeseci 2015. godine te Izvješće o radu Dječjeg vrtića Radost u protekloj školskoj godini, a na kraju tajnim je glasovanjem izabrano 9 novih članova Savjeta mladih Grada Jastrebarskog te isto toliko njihovih zamjenika. Izabrani će naknadno između sebe izabrati Predsjednika i zamjenika predsjednika, na mandat od tri godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close