‘Velika želja nam je u skorijoj budućnosti imati socijalni dućan’

Autor: Agencija VLM , 17. siječanj 2013. u 09:59
Koprivnica -Predsjednik gradskog Crvenog kriza Drazen Sacer. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Koprivnički Crveni križ posebno je ponosan na dobrovoljne darivatelje krvi. U zadnje četiri godine prikupljeno je 21.699 doza.

Dr. Dražen Sačer i iduće četiri godine bit će na čelu koprivničkog Crvenog križa, odlučila je skupština. Poznatom liječniku to je peti uzastopni mandat.

Veliki planovi

Iako kaže da bi bilo dovoljno samo nastaviti veliki posao koji već godinama obavljaju, otkrio je da u idućem razdoblju planiraju svojim korisnicima ponuditi i nove sadržaje. Na vrhu liste planova je otvaranje socijalnog dućana po uzoru na neke druge hrvatske gradove.

– Korisnici socijalne pomoći u njemu bi mogli dobiti potrebne prehrambene proizvode i higijenske potrepštine. Robu bi nabavljali putem donacija ili pod povoljnijim uvjetima na tržištu – kazao je novi-stari predsjednik i dodao kako im je želja obnoviti fasadu zgrade u Ulici Braće Radića 7 i prostorije koje bi koristili njihovi članovi, donatori, umirovljenici i mladi za druženja i osmišljavanje novih programa i inicijativa.

Dr. Sačer kazao je da najbolje rezultate daju u polju dobrovoljnog darivanja krvi. Pohvalio se da su u odnosu na 2008. godinu lani imali 53 posto više prikupljenih doza ili ukupno njih 21.699.

Edukacija građana

Koprivnički Crveni križ u zadnje četiri godine, dodaje, istaknuo se i sa 136.156 pripremljenih obroka u pučkoj kuhinji, kao i s prikupljenom i podijeljenom odjećom, obućom, hranom i drugim potrepštinama vrijednima više od pola milijuna kuna. Među ostalim, puno se radilo i na edukaciji građana, a pokrenuto je i savjetovalište za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine.

Komentirajte prvi

New Report

Close