Velika novost: Do zapošljavanja u policiji i s tri razreda srednje škole

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2019. u 11:39
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Znakovite novosti predlažu se i u uređenju visokoškolskog obrazovanja sustava unutarnjih poslova.

Vlada je na svojoj sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji te ga uputila u saborsku proceduru, piše Glas Slavonije.

Prijedlog izmjena i dopuna nastao je kao posljedica primjene Zakona o policiji iz 2011. godine, tijekom koje su uočene mogućnosti unaprijeđena sustava izmjenama pojedinih odredaba, a najvažnije među novostima koje se predlažu na sjednici obrazložio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Istaknuo je da ovaj prijedlog omogućuje i prijam u policiju osoba sa završenom trogodišnjom srednjom školom, što dosad nije bilo moguće. Važna novina je i naknada za stanovanje koju bi imali policijski službenici raspoređeni u mjesto rada udaljeno više od 100 kilometara od njihova prebivališta, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje te ne primaju naknadu troškova međumjesnog prijevoza. Također, ovo pravo ostvarivali bi i policijski službenici kojima je mjesto rada na otoku, a mjesto prebivališta na kopnu, ili drugom otoku, ili obratno, bez obzira na udaljenost.

Znakovite novosti predlažu se i u uređenju visokoškolskog obrazovanja sustava unutarnjih poslova, tako što bi se na Visokoj policijskoj školi Policijske akademije omogućili i sveučilišni studiji poslijediplomske razine, od primarnog interesa za policijske službenike, a otvorila bi se i mogućnost u području doktorskih studija.

Komentirajte prvi

New Report

Close