Veleučilište po mjeri studenta

Autor: Sponzorirani članak , 03. srpanj 2015. u 09:03
Foto: Veleučilište Baltazar

Veleučilište Baltazar Zaprešić proslavilo je 14 godina uspješnoga rada te je danas po broju studenata najveće među privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Veleučilište Baltazar Zaprešić proslavilo je 14 godina uspješnoga rada te je danas po broju studenata najveće među privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj. Originalni i jedinstveni obrazovni programi koje su sastavili vrhunski stručnjaci i znanstvenici iz polja ekonomije, naglasak na stjecanju stručnoga znanja, kao i povezivanje studenata s ljudima iz struke samo su neki od razloga zašto je više od sedam tisuća studenata odabralo upravo Veleučilište Baltazar Zaprešić.

„Naše je Veleučilište proslavilo 14 godina uspješnoga rada na kojima ovom prilikom zahvaljujem svim našim profesorima i djelatnicima, a ponajviše svim našim dragim studentima radi kojih se stalno trudimo biti bolji. Želja nam je zadovoljiti upravo njihove želje, kao i želje njihovih budućih poslodavaca radi čega ćemo i dalje aktivno raditi na razvoju novih studijskih programa i truditi se udovoljiti svim modernim postulatima visokoga obrazovanja“, istaknuo je dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić dr. sc. Vinko Morović, prof. v. š.

A da je tome zaista tako, dokazuje kontinuirani rast i razvoj ovoga veleučilišta od njegova osnutka 2001. godine. Trenutno se na Baltazaru izvode tri preddiplomska stručna studija (Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi, Menadžment uredskoga poslovanja) i tri specijalistička diplomska stručna studija (Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment, Financijski menadžment), a studij djeluje na trima lokacijama (Zaprešić, Biograd na Moru, Osijek, a uskoro i u Zagrebu).

Nastavnici Veleučilišta Baltazar redom su vrhunski stručnjaci i znanstvenici iz svojega područja, a među njima je oko 30 doktora znanosti u najvišim nastavnim i znanstveno-nastavnim zvanjima; od predavača do akademika. Na Veleučilištu su posebno ponosni i na sustav tutora. Naime, od ove godine mladim je predavačima dodijeljena i uloga tutora, a zadaća im je biti na raspolaganju studentima te ih pratiti tijekom studiranja kako bi im olakšali savladavanje gradiva i drugih studentskih obveza.

Za kvalitetu ukupne nastavne djelatnosti u području visokoga obrazovanja za poslovnu ekonomiju i menadžment Veleučilištu je dodijeljen Certifikat ISO 9001, Veleučilište uspješno surađuje s više od 20 visokoškolskih institucija u svijetu te Institutom Ruđer Bošković, kao i s IPMA-om, međunarodnom udrugom za projektni menadžment. Studenti Projektnog menadžmenta Veleučilišta Baltazar Zaprešić sa 170 certifikata čine gotovo 50% od ukupnoga broja certificiranih osoba u Republici Hrvatskoj na razini D.

Nastava se održava u suvremeno opremljenim učionicama i videokonferencijskim dvoranama, a školarina je, s obzirom na iznimno visok standard studiranja, godinama najpovoljnija (detaljnije o školarinama i stipendijama pročitajte ovdje).

„Na Veleučilištu Baltazar naglasak stavljamo na stručno studiranje, dakle već tijekom studija studenti kroz radionice s gostima predavačima, koji su ljudi iz struke, rade na konkretnim projektima i uči ih se svim djelatnostima koje će ih jednoga dana dočekati i na novom radnom mjestu“, naglasio je dekan Morović i dodao kako je pokretanjem projekta „Veleučilište na dlanu“ započela i prilagodba nastave suvremenim obrazovnim tehnologijama i proces nabavke suvremenih tablet uređaja za studente i nastavnike.

Kako bi mogli pokrenuti nove studijske programe, kontinuirano se radi i na stvaranju tehničkih preduvjeta za njihovo ostvarenje. Upravo je zbog toga Veleučilište otvorilo svoje prostore i u Zagrebu u Lastovskoj ulici, a u Biogradu na Moru nekadašnji hotel Albamaris za koji se očekuje skori ulazak u posjed, što će omogućiti njegovu prilagodbu za djelatnosti visokoga obrazovanja. Od jeseni Veleučilište Baltazar u Zaprešiću otvara i kantinu te će svi studenti Baltazara, ali i svi ostali studenti iz Zaprešića i okolice koji studiraju na bilo kojem visokom učilištu u Zagrebu moći uživati u subvencioniranoj prehrani.

Na Dislociranom studiju u Biogradu na Moru već se sedam godina izvodi preddiplomski studij Poslovna ekonomija i financije, a početkom jeseni kreće i diplomski studij Financijski menadžment, dok se u Konzultativnom centru u Osijeku pokreće sustav učenja na daljinu, a nakon što ga odobri Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i dislocirani studij prema modelu koji već funkcionira u Biogradu na Moru.

U tijeku su prijave za upise, više informacija OVDJE.

Zanima Vas više? Posjetite www.bak.hr

Kontaktirajte nas: 01/4002-782 // info@bak.hr

New Report

Close