Velesajam će do 2018. biti u plusu

Autor: Bernard Ivezić , 08. lipanj 2016. u 21:59
Dina Tomšić/ Zarko Basic/PIXSELL

Holding radi novi plan za Zagrebački velesajam.

Bude li sve prema planu, Zagrebački velesajam očekuje da će do 2018. godine početi poslovati pozitivno, izjavila je Dina Tomšić, voditeljica ZV-a, na konferenciji Snaga sajamske industrije u srijedu u Zagrebu. Velesajam posljednih šest godina posluje u minusu i iščekuje veliku transformaciju.

Tomšić kaže da uz potporu Grada i Holdinga sada rade na tome da tu transformaciju provedu u djelo. Tomšić kaže da su od prosinca, kad je preuzela kormilo ZV-a, iz Holdinga u ZV povukla 6,5 milijuna kuna investicija. "Želim na Velesajam vratiti gospodarstvenike jer on nije samo dio identiteta grada već je i srce hrvatskog gospodarstva, koje je koncentrirano u Zagrebu, a u kombinaciji transformacije u sajam 4. generacije i činjenice da je Zagreb zadnja metropola pridružena EU, zbog čega je zanimljiv cijeloj regiji, vidim šansu za ZV", kaže Tomšić.

 

Tomšić

Velesajam treba postati sajam 4. generacije i iskoristiti interes iz regije za Zagreb.

Ističe da je tu presudna velika podrška Grada i Holdinga. Navodi da zato zajedno intenzivno rade na novom planu ZV-a, koji očekuje da će uskoro biti gotov. "Imamo na raspolaganju 550 tisuća kvadrata prostora i želimo kroz novi plan naglasiti djelatnost sajma, posvetiti tome barem 100 tisuća kvadrata i ključne, kogresne sadržaje poput kongresnog centra i hotela te napraviti tehnološki park", kaže Tomšić. Davor Majetić, direktor HUP-a, kaže da Velesajam ima dobru budućnost. "Posao se ne radi samo na internetu. Presudan je susret uživo jer na internetu ima krivih informacija koje negdje trebate jednostavno provjeriti uživo", kaže Majetić.

Komentirajte prvi

New Report

Close