Veledrogerije: Ne možemo više čekati

Autor: Poslovni dnevnik , 17. srpanj 2017. u 21:59
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Čelnik Udruženja veledrogerija Jasminko Herceg poručio je da više ne mogu čekati jer moraju vraćati kredit od milijardu kuna bankama i upozorio na moguće obustave isporuke lijekova.

Apel predstavnika veledrogerija državi za hitnom injekcijom od 750 milijuna kuna kako bi preživjele sezonu, u trenutku kada im bolnice duguju više od 2,8 milijardi kuna, zasad je ostao pucanj u prazno. Jučer su o dramatičnoj situaciji uslijed golemog duga države trebali razgovarati u Ministarstvu zdravstva, ali do sastanka nije došlo.

Čelnik Udruženja veledrogerija Jasminko Herceg poručio je da više ne mogu čekati jer moraju vraćati kredit od milijardu kuna bankama i upozorio na moguće obustave isporuke lijekova. “Očekujemo termin novog sastanka.

Razgovarali smo s ministrom zdravstva, upozorili ga da se hitno pronađe rješenje jer se ne može tolerirati da netko ne plaća lijekove 900 dana. Po ljeti je više nesreća, treb više krvi, derivata i lijekova. Injekcija koju smo tražili je jedini način da imamo robu, dobavljače moramo plaćati”, izjavio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close