Velebit životno osiguranje se povlači s Burze

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2014. u 14:47
Thinkstock

Uprava Velebit životnog osiguranja za 26. siječanj sazvala je izvanrednu skupštinu na kojoj će predložiti povlačenje dionica.

Uprava Velebit životnog osiguranja za 26. siječanj sazvala je izvanrednu skupštinu na kojoj će predložiti povlačenje dionica s uvrštenja na uređenom tržištu na Zagrebačkoj burzi, uz obrazloženje da se dionicama ne trguje, odnosno da nije evidentiran promet u dužem vremenskom razdoblju.

Osiguravatelj povlači svih 1.060.000 redovnih dionica na ime bez nominalnog iznosa, oznake VZIO-R-A, te se obvezuje svim dioničarima koji glasuju protiv ove odluke, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu najkasnije u roku tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar.

S obzirom na to da se dionicama trgovalo u manje od 1/3 trgovinskih dana unutar zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na Glavnu skupštinu u glasilu Društva, pravična naknada utvrđuje se elaboratom o procjeni fer vrijednosti dionice, revidiranim od strane neovisnog ovlaštenog revizora u skladu s odredbom članka 332. Zakona o tržištu kapitala. Fer vrijednost dionice procjenjuje se na dan objave poziva na Izvanrednu glavnu skupštinu u glasilu Društva. Također, od dana objave poziva za Izvanrednu glavnu skupštinu u društvu će biti pohranjen elaborat o fer vrijednosti dionica koji će svaki dioničar moći dobiti na zahtjev na uvid, stoji u pozivu uprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close