Većina građana protiv umirovljenja sa 67, izašli bi na referendum

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2019. u 12:09
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Referendumu ne bi pristupilo njih 37,5 posto.

Da se održi referendum o dobnoj granici za odlazak u mirovinu većina građana, njih 54,4 posto, izašla bi na taj referendum.

Referendumu ne bi pristupilo njih 37,5 posto. 8,1 posto građana još uvijek ne zna bi li pristupilo referendumu ili ne, otkriva istraživanje RTL-a.

Većina građana, 57,1 posto, je za promjenu postojećeg Zakona po kojem bi se u punu mirovinu išlo s 67 godina i podržavaju sindikalni smjer.

Protiv promjene je 25,3 posto odnosno 25,3 posto podržava reformu Vlade koja pokušava smanjiti ogromnu proračunsku rupu koja nastaje jer se više isplaćuje nego uplaćuje u mirovinski sustav. 13,2 posto građana još uvijek ne zna koju stranu zauzeti.

Među onima koji su za referendum, njih 60,4 posto smatra da je previše raditi do 67. godine, a 9,4 posto njih smatra da je novi Zakon nepravedan prema mladima. Neki i smatraju da živimo kraće u Hrvatskoj nego u zemljama u kojima se radi do 67 godine.

Među onima koji su protiv referenduma njih 34,3 posto smatra kako trebamo više raditi ako želimo veće mirovine, dok njih 17,9 posto smatra da ima poslova koji se mogu raditi do 67 godine. Dio ispitanika smatra da je sindikalna akcija čista politika, a ne borba za radnike, pokazalo je istraživanje RTL-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close