Veći popusti za građane koji žive u manjem stanu

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Popusti će se zvati "posebnima", a ako je suditi po dogovorima sa sastanaka tvrtke APIS IT i Čistoće, najniži odobren iznosit će dvije kune

Popusti koji će se uračunavati na osnovi modela naplate po nametnutom i od Grada definiranom volumenu, kako bi u konačnici građani jeftinije platili odvoz otpada – odnosit će se na sve Zagrepčane.

Neslužbeni je to dogovor prema kojem bi se uspješno realiziralo Bandićevo obećanje uoči izbora za smanjenje cijena odvoza otpada. Popusti će se zvati "posebnima", a ako je suditi po dogovorima sa sastanaka tvrtke APIS IT i Čistoće, najniži odobren iznosit će dvije kune. Veći popust odobravat će se građanima koji žive u stanovima i kućama manje kvadrature, piše Večernji list.

Tako cijeli projekt koji je građanima bio predstavljen unatrag godinu dana i u kojem ih se informiralo kako će sami korigirati cijenu budu li razvrstavali otpad – pada u vodu, a kvadrati opet, iako se oni ne bi smjeli više uračunavati, postaju dio po kojem se sada odlučuje o popustima na računima.

– Uvodi se fiktivna naplata po volumenu koja je financijski neodrživa i štetna za poslovanje Čistoće. Treba stvoriti uvjete za recikliranje u svakom ulazu i uvesti sustav naplate prema volumenu. Tada bi ekološki osviješteni građani imali manje račune – kazao je zastupnik Dominik Etlinger (SDP). Da je riječ o farsi, mišljenja je i HNS-ov Tomislav Stojak.

– Ovako ispada da ćemo opet biti kažnjeni jer Grad ne zna kako primijeniti zakone i omogućiti svim građanima da plaćaju količinu smeća koju stvarno i bace – rekao je Stojak. Da je riječ o čistom populizmu, misli Margareta Mađarić (HDZ) koja je poručila da dva tjedna prije izbora gradonačelnik nižim cijenama pokazuje brigu za građane.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!