Večeras se zatvara Gl. kolodvor, sutra se uvodi tramvaj broj 10

Autor: Agencija VLM , 01. ožujak 2013. u 10:49
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

HŽ-ove karte za vlak vrijede na svim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare,uključujuči Veliku Goricu.

Zbog zatvaranja željezničkog kolodvora – Zagreb Glavni kolodvor, od subote u 4h do nedjelje, 10. ožujka do ponoći, prometovat će ìzvanredna tramvajska Iinija 10, a linija 1 Zapadnì kolodvor -Borongaj privremeno se ukida.

"Desetka" će prometovati na trasi : Zapadni kolodvor- Ulica Republike Austrije-Trg bana J. Jelačića-Glavni kolodvor- Trg žrtava fašizma-Zvonimirova-Borongaj  i obratno radnim danom svakih 7 do 12 minuta, a subotom i nedjeljom svakih 12 do 19 minuta.

Željeznički promet preko Glavnog kolodvora obustavlja se večeras u 23 sata, priopćila je Martina Elizabeta Lovrić iz HŽ Infrastrukture obavještavajući da tijekom radova vlakovi na relaciji Dugo Selo, Sisak, Novska, Vinkovci, Koprivnica, Bjelovar, Osijek, Čakovec -preko Koprivnice- vozit će od stajališta Maksimir te do kolodvora Sesvete i Zagreb Resnik, u oba smjera.

Osim toga, da bi putnici što prije stigli do odredišta na liniji Sesvete – Maksimir – Sesvete uvedeno je 20 dodatnih gradsko-prigradskih vlakova.

Željezničke linije Zaprešić, Varaždin -preko Zaboka-, Karlovac, Ogulin, Rijeka te noćni vlakovi iz Splita i prema Splitu vozit će Zapadnog kolodvora, u oba smjera, a umjesto dnevnih vlakova na relaciji Zagreb – Split – Zagreb vozit će autobusi koji polaze Glavnog kolodvora.

HŽ-ove karte za vlak vrijede na svim tramvajskim linijama te na autobusnim linijama iz Sesveta, Odre i Klare,uključujuči Veliku Goricu, priopćeno je.

Putnici koji su kupili pojedinačne i pretplatne karte HŽ Putničkog prijevoza moći će koristiti organizirani zamjenski prijevoz, a može se i kupiti polumjesečna pretplatna karta s rokom valjanosti od 16. do 31. ožujka 2013. godine.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Komentirajte prvi

New Report

Close