Veće božićnice daje 74 posto poslodavaca

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić/Tomislav Miletić/PIXSELL Glavni direktor HUP-a Davor Majetić/Tomislav Miletić/PIXSELL

Vladino dizanje neoporezivog iznosa za prigodne nagrade uspjelo, po nalazima HUP-a.

Hrvatska udruga poslodavaca je tijekom proteklog tjedna prikupila podatke tvrtki u vezi povećanja neoporezivog dijela dohotka za podizanje iznosa prigodnih nagrada radnicima.

Prema podacima koje je HUP prikupio od 200 tvrtki, 74% njih povećat će iznos prigodne nagrade za ovu godinu.

Podsjetimo, od 1. prosinca mijenja se se uredba o neoporezivim davanjima poslodavaca čime se neoporezivi dio diže s 2500 na 7500 kuna, što znači da poslodavci mogu isplaćivati veće uskrsnice, božićnice i regrese bez plaćanja poreza i doprinosa.

Budući da su neke tvrtke financijske planove za tekuću godinu definirale godinu ranije, 26% ih je HUP-u navelo da neće biti u prilici isplatiti veće iznose godišnjih nagrada od planiranih, već će to učiniti u iznosu određenom u poslovnom planu tvrtke.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić istaknuo je da su ovakvi potezi Vlade da digne neoporezivi dio dobrodošli. 

"Premda mjera ne doprinosi većem smanjenju troškova, podaci govore u prilog tome da je većina poslodavaca spremna iskoristiti mogućnost nagrađivanja zaposlenika. Stoga želimo potaknuti i podržati Vladu u svim prijedlozima koji će ići u smjeru snažnijeg rasterećenja poslovanja", zaključio je Majetić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!