Već više od 50 godina Trgocentar Zabok uspješno posluje, a danas zapošljava više od 550 zaposlenika

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2016. u 15:44
Foto: Zabok

Dvije nove velike investicije Trgocentra u 2016. godini

Duga tradicija i kvalitetno poslovanje značajke su koje se zabočkoj tvrtki Trgocentar svakako mogu pripisati. Riječ je o tvrtki koja je nastala 1963. godine spajanjem nekoliko manjih trgovačkih organizacija, Pobjede iz Velikog Trgovišća, Ivančice iz Zaboka, Sloge iz Bedekovčine i Poljoprivredne zadruge Zabok.

Poljoapoteka proglašena najboljom

U tom početnom periodu, od 1963. do 1973. godine konstituirano je poduzeće, preseljeno je sjedište i skladišta u Zabok te se širi trgovačka mreža. Od 1973. do 1983. godine gradi se skladište, nova
upravna zgrada, organizira se veletrgovina, otvara se prvi diskont u Zagorju, a Trgocentar se, također, udružuje sa Slavijom. Razdoblje od 1983. godine do 1993. godine obilježilo je daljnje širenje mreže trgovina, gradnja regalnih skladišta i rashladnih komora te pretvorba poduzeća u dioničko društvo. Sljedeće desetljeće u poslovanju Trgocentra Zabok, ono od 1993. do 2003. godine, karakterizira privatizacija dioničkog društva, transformacija u d.o.o., gradnja najvećeg supermarketa u Zaboku, kupnja prodajnog centra u Zaprešiću te robne kuće u Klanjcu kao i osnivanje poduzeća SPUGA i ULTRA.

U najnovijem periodu poslovanja, onom od 2003. do 2013. godine posebno valja izdvojiti gradnju trgovačkih centara u Zaboku i Sv. Križu Začretju, dogradnju Stanice za tehnički pregled u Zaboku te daljnje širenje mreže trgovina u jedinicima lokalne samouprave gdje još nije bilo Trgocentrovih trgovina. Treba spomenuti i da je otvorena poslovnica za uvoz i izvoz te da je izgrađeno carinsko skladište tipa D. O trenutnom poslovanju tvrtke Trgocentar Zabok kao i o planovima za predstojeće razdoblje i budućim investcijama razgovarali smo s direktorom Darkom Bratkovićem. Istaknuo je da su sa zadnjim danom 2015. imali 552 zaposlena, a s danom 24. veljačom 2016. godine 110 trgovina, što onih mješovitom robom, što specijaliziranih, što restorana i stanice za tehnički pregled. – Poslovanje širimo kako na područje naše krapinsko – zagorske županije tako i na susjedne županije. Tako imamo trgovinu u Sv. Ivanu Zelini, Zaprešiću, Lepoglavi i Ivancu. Planiramo se i dalje širiti prema varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu – rekao je Bratković. Prošle je godine Trgocentar dobio vrijedno priznanje budući da je u izboru Gospodarskog lista njihova Poljoapoteka u Zaboku proglašena najboljom u kategoriji do 400 metara kvadratnih. – Naše poljoapoteke svojevrsni su generator ponude poljoprograma u županiji, a naše je osoblje nadasve stručno i uvijek spremno dati savjet. Realno,sa poljoapotekom u Zaboku smo očekivali da ćemo biti u užem izboru,ali ipak nas je pobjeda u tako prestižnom natjecanju posebno razveselila. Stalno zalaganje zaposlenika u toj poljoapoteci je rezultiralo i takvim uspjehom čime im se ponovno zahvaljujem. – istaknuo je direktor Trgocentra, Darko Bratković.

Nova velika prodajna mjesta u Zlataru i Zaprešiću

Najavio je i nove investicije u 2016. godini godini od kojih svakako valja istaknuti izgradnju novog objekta u Zlataru. Za to je, prema riječima direktora Bratkovića, lokacija već kupljena. – Planiramo
sagraditi potpuno novi objekt koji će sadržavati supermarket velikog formata kao i poljoapoteku. Time bi Zlatar konačno dobio veliki prodajni prostor kakav zaslužuje – naglasio je direktor Trgocentra pritom dodajući da će realizacija spomenutog projekta značiti i nova radna mjesta. Druga velika investicija koju nam je spomenuo direktor Darko Bratković jest ona u Zaprešiću gdje će se na mjestu dosadašnjeg prodajnog objekta, izgraditi novi i veći. – I to će ulaganje donijeti nova radna mjesta što nas osobito veseli. Treba napomenuti da sve investicije financiramo iz vlastitih sredstava – objasnio je Bratković. Na pitanje o osobitostima tvrkte, Bratković je odgovorio da valja istaknuti konstantnu edukaciju zaposlenih i oplemenjivanje asortimana i usluga čime se nastoje privući novi kupci i korisnici njihovih usluga. – Na temelju većeg broja kupaca akumuliramo sredstva te uspješno rješavamo davanja prema dobavljačima, državi i zaposlenicima. Na taj način ostajemo na razini poslovanja koja nas zadovoljava i omogućava nam daljnje širenje na tržištu. – rekao je Darko Bratković.

Ono što je također naglasio kao zanimljivost jest činjenica da se Trgocentar pri nabavi veže uz domicilne proizvođače što im je i prioritet. – Primjerice, meso uzimamo od jednog našeg domaćeg proizvođača iz Bedekovčine, jabuke imamo iz vlastite proizvodnje iz voćnjaka u Začretju i voćnjaka PZ Krapine. Maksimalno se trudimo da proizvode dobavljamo iz naše županije kada god to mogućnosti dopuštaju.U planu nam je investirati u proizvodnju povrća i voća za naše potrebe prodaje ali i za prodaju većim proizvođačima gotovih proizvoda.Time bi povećali ponudu izvornih zagorskih proizvoda prema kojima naši kupci s opravdanošću gaje veliko povjerenje. – zaključio je Bratković.

Komentirajte prvi

New Report

Close