Već devet godina bave se seoskim turizmom, i dobro im ide

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2014. u 14:14
Foto: www.simanovic.hr

Od 1996. do danas, mukotrpnim radom i ulaganjem obitelj Šimanović je uvelike uspjela proširiti ali još uvijek je pravo seljačko gospodarstvo. Smješteni su na pola puta između Zagreba i Karlovca u mirnom ravničarskom selu Donja Zdenčina (Općina Klinča Sela).

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Od 1996. do danas, mukotrpnim radom i ulaganjem obitelj Šimanović je uvelike uspjela  proširiti ali još uvijek je pravo seljačko gospodarstvo. Smješteni su na pola puta između Zagreba i Karlovca u mirnom ravničarskom selu Donja Zdenčina (Općina Klinča Sela).

Zabava za goste

Ako nemaš kravicu, nisi seljak, pa je tako primarna djelatnost OPG Šimanović poljoprivreda. Bave se uzgajanjem mnogih domaćih životinja (krave, svinje, kokoši, pure, patke, zečeve) od kojih dobivaju hranu ,a i sami za njih proizvode hranu (pšenicu, kukuruz, ječam, zob, sijeno i dr.). Sve to gosti mogu vidjeti i isprobati. U sklopu imanja nalazi se  i mala etno sobu gdje gosti mogu naučiti o starim zanatima kao što su tkanje, obrada lana, vezenje, izrada narodne nošnje našeg kraja i sl.

Organizacija izleta i proslava

Primaju goste individualno ili grupno (obavezno po najavama). Također moguća je organizacija jednodnevnih izleta i sve vrste proslava. Na svom gospodarskom imanju i u stakleniku sami proizvode ekološki zdravu hranu i piće (meso, mliječne proizvode, voće i povrće, vino, rakiju i sokove) koje možete kušati u njihovom restoranu.

Smještaj za sve

Kod Šimanovića možete i prespavati u miru, tišini i svježem zraku. Kapacitet imanja je do 15 osoba u sobama kategorije tri zvjezdice. Možete se rekreirati radom u polju ili u ograđenom dvorištu s ljuljačkama, klackalicama, igranjem nogometa, košarke, odbojke ili kuglanjem na drvenoj kuglani. Vaš ljubimac može s vama na odmor – u sklopu dvorišta imamo 6 kućica za pse gostiju.

Više o njima doznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close