Važno upozorenje građanima: Lažni policajci vrebaju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2018. u 15:56
Foto: Thinkstock

Od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtaka treba tražiti službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, koje im službene osobe moraju dati na uvid.

Iako je policija nekoliko puta upozorila na prevarante koji se lažno predstavljaju kao policajci u provjeri novčanica, takvi se oblici krađe nastavljaju pa je u utorak prevaren 85-godišnjak sa sunjskog područja, izvijestila je u srijedu policija. 

Zasad nepoznati počinitelj predstavio se 85-godišnjaku kao policajac i zamolio ga da mu da novčanice na provjeru. Ovaj mu je dao novčanice u domaćoj i stranoj valuti, a prevarant je iskoristio njegovu nepažnju i pobjegao u nepoznatom smjeru.

Sisačko-moslavačka policija ponovno upozorava građane, posebice one starije životne dobi, na takve oblike prijevare. Prevaranti uglavnom rade u paru te se predstavljaju kao službenici mirovinskoga ili socijalnog osiguranja, porezne uprave i policije, kao medicinski djelatnici i slično. Kako bi se smanjila mogućnost takvih i sličnih kaznenih djela, policija savjetuje građanima da zaključavaju vrata i zatvaraju prozore bez obzira na koliko su dugo odsutni iz doma, te da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama sve dok nisu sigurni o kome se zaista radi.

Od osoba koje se predstavljaju kao djelatnici različitih ustanova ili tvrtaka treba tražiti službene dokumente ili odgovarajuće iskaznice, koje im službene osobe moraju dati na uvid. Ako je nepozvana osoba uporna u namjeri da uđe u dom, treba žurno obavijestiti policiju, obitelj ili susjede. Ako građani posumnjaju u koga, posebice ako je počinjeno kazneno djelo, odmah treba obavijestiti policiju na broj 192, priopćila je sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Komentirajte prvi

New Report

Close