‘Važno je da vaša vlada poveća konkurentnost zemlje’

Autor: Tin Bašić , 24. listopad 2013. u 22:00
Branko Grčić/T. Krasnec/VLM/PIXSELL

Britanski ministar trgovine Stephan Green kazao je da Hrvatska ima potencijal logističke polazišne točke regije.

Hrvatska ne želi samo poboljšati investicijsku klimu, već nam je cilj znatno veći – Hrvatsku trajno učiniti zemljom koja je zaista poticajna za ulaganja, istaknuo je danas potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na otvaranju prvog Britansko-hrvatskog trgovinskog i investicijskog foruma u Londonu.

Forum je okupio 200-tinjak sudionika, predstavnika financijskih i investicijskih institucija, kojima je Grčić, uz ostalo, predstavio zakonodavne promjene na području olakšavanja i poticanja investicija te je pritom istaknuo kako su u Vladi svjesni da je potrebno uložiti i dodatni trud da se stranim tvrtkama olakša poslovanje u Hrvatskoj."Moja ključna poruka vama danas glasi: budite sigurni da je poduzimanje tih koraka hrvatskoj Vladi najviši prioritet", istaknuo je Grčić.

 

15projekata

predstavili su naši ministri u Londonu okupljenim sudionicima foruma

Britanski ministar trgovine i ulaganja Stephan Green tom je pak prilikom kazao da je s obzirom na zemljopisni položaj, prepoznat potencijal Hrvatske kao logistička polazišna točka i čvorište za širu regiju. Green je, među ostalim, istaknuo hrvatski IT sektor, koji je, kako kaže, postao prepoznatljiv i privlačan ne samo na domaćem, već i na britanskom tržištu, a izrazio je i zadovoljstvo činjenicom da su neke hrvatske start-up kompanije uspješno pokrenule poslovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu.Ovo je jedinstveni trenutak za Hrvatsku, s obzirom na nedavan ulazak u Europsku uniju, koji pruža priliku da Hrvatsku kao brend predstavi široj investicijskoj zajednici, zbog čega je važno da hrvatska Vlada nastavi svoj posao u povećanju konkurentnosti zemlje, rekao je Green.

Dodao je i da su mnoge britanske tvrtke zainteresirane za razvoj veza s Hrvatskom, a posebice na području istraživanja plina i nafte u Jadranu, telekomunikacije i trgovinskih usluga.Tijekom foruma ministri gospodarstva te pomorstva, prometa i infrastrukture Ivan Vrdoljak i Siniša Hajdaš Dončić okupljenima predstavljaju 15-tak konkretnih projekata, uz poseban naglasak na infrastrukturne, energetske i turističke projekte, ali i industrijske sektore, poput metalske i kemijske industrije, proizvodnje namještaja, strojeva i opreme, električne opreme i dr. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

E pa ne može vlada pokrenuti konkurentnost naših kompanija. Jer naša vlada, nit država nisu interno konkurentna, jer stalno političke uhljebe uguravaju, zbrda zdola. Vlada naprotiv i stranački sustav potiče suprotno, nekonkurentnost, nepotizam i političko uhljebljivanje. Da li ministri i njihovi pomoćnici i njihovi frendovi uhljebljeni konkurenti…e pa nisu, oni jadnici nisu nigdje nit radili, e onda ne može ni drušvo biti konkurentno, a bogami ni firme!?

New Report

Close