Stigla važna obavijest iz Carinske uprave

Foto: Marko Prpic/PIXSELL Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Obavještavaju se korisnici sustava e-Trošarine da će od 4. lipnja 2019. godine u aplikaciji e-Trošarine za gospodarstvenike biti implementiran novi modul za digitalno potpisivanje.

Obavijest o uvođenju novog modula i mogućnost testiranja objavljena je 4.travnja ove godine na mrežnoj stranici Carinske uprave.

"Potrebno je da korisnici sustava e-Trošarine pohrane lokalno na računalo certifikat koji je nužan za korištenje modula za elektroničko potpisivanje. Certifikat je potreban u cilju zaštite kanala između modula za elektroničko potpisivanje i web preglednika. Navedeni korak provodi se samo pri prvom ulasku u web aplikaciju e-Trošarine", obavijestili su u priopćenju.
 

"Dakle, pri prvom ulasku u aplikaciju bit će potrebno instalirati certifikat koji je neophodan za rad s modulom za potpis, a nakon toga po ulasku u aplikaciju korisniku će se automatski ponuditi opcija za pokretanje modula za potpis", uputili su. 

Modul za potpis moguće je pokrenuti i prilikom pokretanja procesa potpisivanja obrasca, obavijestili su iz Carinske uprave.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve