Vasiljković u splitskom zatvoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. srpanj 2015. u 15:35
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zbog osjetljivosti situacije Vasiljković će, kako se doznaje, biti smješten u posebno zatvorsko krilo i u ćeliji će biti sam daleko od ostalih zatvorenika koje neće susretati.

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, kojeg Hrvatska tereti za ratni zločin, stigao je u četvrtak iza 15 sati u splitski zatvor na Bilicama, a u roku od sljedećih 16 sati trebao bi biti ispitan na Odjelu za ratne zločine Županijskog državnog odvjetništva.

Do zatvora su ga u organizaciji Ministarstva pravosuđa i pod posebnim mjerama opreza doveli policajci u kombiju i sada ga čeka standardni zatvorski protokol kojeg prolaze svi zatvorenici. Prvo će mu biti izmjerena težina i visina. Zatvorski liječnik će obaviti pregled, utvrditi pije li lijekove i koje, a na kraju slijedi predaja njegovih stvari s kojima je ušao u zatvor.

Zbog osjetljivosti situacije Vasiljković će, kako se doznaje, biti smješten u posebno zatvorsko krilo i u ćeliji će biti sam daleko od ostalih zatvorenika koje neće susretati.

U petak ujutro će kombijem biti prebačen na splitsko Županijsko državno odvjetništvo gdje će ga ispitati uz prisutnost državnog odvjetništva iz Šibenika i njegovog branitelja po službenoj dužnosti, splitskog odvjetnika Darka Stanića. Vasiljković tada može izjaviti kako ne želi da ga brani odabrani odvjetnik, a sudu preostaje da u vrlo kratkom vremenu nađu zamjenskog branitelja.

Dragan Vasiljković, zvani Kapetan Dragan, kojeg se u Hrvatskoj tereti za ratni zločin, u četvrtak je nešto iza 11,30 sati sletio u zagrebačku zračnu luku.

Splitsko tužiteljstvo protiv njega vodi istragu zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civilnog stanovništva. Dragan Vasiljković, koji je rođen u Beogradu i ima australsko državljanstvo, niječe sve te optužbe. Nakon sudjelovanja u pobuni u Hrvatskoj vratio se u Australiju. Do uhićenja je pod imenom Daniel Snedden živio u Perthu, gdje je bio trener golfa.

Komentirajte prvi

New Report

Close