Vađenje krvi u Konzumu: Varga vjeruje da će naći zajednički jezik s Todorićem

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2015. u 15:33
Foto: Pixsell

Ministarstvo zdravlja zabranilo je jučer medicinsko-biokemijsku djelatnost u prodavaonicama Konzuma.

Nakon što je Ministarstvo zdravlja zabranilo medicinsko-biokemijske djelatnosti u  Konzumovim prodavaonicama jer ti prostori ne ispunjavaju propisane uvjete  u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika, ministar zdravlja Siniša Varga izjavio je kako traju pregovori s poliklinikom AVIVA, javlja HRT.

"Zdravstveni inspektori su napravili uvid i smatraju da mjesta koja su bila predviđena od strane poliklinike AVIVA, prostorije trgovačkog lanca, neprimjerenima. Sad razgovaramo s poliklinikom AVIVA kako da se naprave primjereni uvjeti da oni mogu proširiti svoje laboratorijske djelatnosti. Postoji procedura, vjerujem a ćemo naći zajednički jezik", kazao je ministar Varga.

Ministarstvo zdravlja zabranilo je jučer medicinsko-biokemijsku djelatnost u prodavaonicama Konzuma, peti dan nakon što je taj projekt najavljen (s kalendarom termina sve do 27. lipnja) na internetskim stranicama Konzuma i poliklinike Aviva, također članice koncerna Agrokor.

Prema očitovanju iz kabineta ministra Siniše Varge "nadzorom provedenim 19. svibnja utvrđeno je da se laboratorijske pretrage u Konzumu obavljaju bez propisanog odobrenja o ispunjavanju uvjeta u pogledu prostora, opreme i zdravstvenih radnika". 

Komentari (12)
Pogledajte sve

Odlična i besplatna reklama za Konzum.

ja bi im predložio da im dopuste da obavljaju i porode, ali uz uvjet da to rade trgovci, odnosno da prodaju kruh, pa vade krv, pa porađaju, samo je problem koju boju kecelje im odrediti.

Kao prvo , trebali bi poćeti pružati sexualne usluge , a poslije i sve ostalo.

Bojim se da to nece ici tako, vec ce ici tako da ce se iz Javnog Zdravstva izmusti milijuni u privatne ruke kao sto se vec radi s postojecim privatnim ustanovama (Medikol, Sunce). Npr nema se za drugi PET/CT u javnoj bolnici, koji kosta 30mil kuna, ali privatne klinike ga imaju. Zasto? Zato sto se izvuklo iz javnog zdravstva i financiralo privatne klinike, koje sada jos dodatno naplacuju i građanima (koji su vec platili HZZOu prije nego li uopce i dobiju placu), i Javnom Zdravstvu.
490mil kuna je otislo iz HZZOa samo u Medikol od 2007-2012. To je pola milijarde kuna samo Medikolu, koji sada, gle cuda, posjeduje sofisticiraniju opremu od javnih KBCa. A jedan Osjecki KBC nema drugi PET/CT, vec ljudi idu privatno, posto je lista cekanja 3+ mjeseca. Govorimo i o oboljelima od karcinoma, koji ce za tri mjeseca vec poceti polako trunuti u zemlji.
I to ce opet posluziti kao dodatni argument da je dobro sto financiramo privatne klinike javnim novcem, jer, eto, HZZO ne moze sam obaviti sve sto treba bolesnicima…
Imam osjecaj da ce tako i ovdje ici. Milijuni iz HZZOa ce na kraju otici Todoricu za isto sto se je moglo uraditi u okvirima javnih bolnica. Ali nije. Jer se namjerno zaguse da se dobije privid da je HZZO sam nekompetentan lijeciti naciju.

Ma mi smo odvratna nacija sa jos odvratnijim ministrima i politicarima. Tek ce buducnost pokazati kakva se je nepopravljiva steta napravila ovom gospodarstvu. A sve jer je par pojedinaca prodalo drzavu za mrvice sto padnu sa stola. Pocevsi od onoga tko god da je odobrio milijarde iz HZZOa za privatne klinike, dok se javna zdravstvena infrastruktura raspada. Djeca ce nam se lijeciti kao amerikanci sada. Bez novca – umri.

Sve sto kupcima pruza vise izbora i smanjuje cijene je dobrodoslo. Nitko te ne tjera da ides vadit krv u Konzumu, to je stvar izbora.

Problem je sto je Konzum dosta neuredno mjesto i nisu bas usluzni. Tako da je ljudima samo pomisao da obavljaju zdravstvene uslugu na takvom mjestu odbojna.

Medutim u DM-u ili nekoj slicnoj prodavnici to bi moglo jako dobro raditi. Vise konkurencije bi smanjilo cijene, a kupci bi imali vise izbora.

New Report

Close