Varga nije prekšio zakone, iako bi odabir posrednika mogao biti transparentniji

Autor: Marija Crnjak , 29. siječanj 2015. u 14:59
Foto: Patrik Maček / Pixsell

Udruženje posrednika u osiguranju pri HGK ocijenilo je da je angažman tvrtke Gras Savoye od strane Ministarstva zdravlja bez javnog natječaja u skladu sa zakonom.

Udruženje posrednika u osiguranju pri Hrvatskoj gospodarskoj komori ocijenilo je da je angažman tvrtke Gras Savoye od strane Ministarstva zdravlja bez javnog natječaja u skladu sa zakonom, iako smatraju da bi odabir posrednika u osiguranju mogao biti još transparentniji. Kako smo već pisali, Ministarstvo zdravlja za posredovanje u postupku objedinjene nabave osiguranja za zdravstvene ustanove angažiralo je tvrtku u suvlasništvu Hrvoja Vojkovića, s obrazloženjem da javni natječaj nije potreban jer proviziju od 14 posto posredniku isplaćuju osiguravatelji koji dobiju natječaj.  

"Dosadašnja iskustva pokazuju da obveznici javne nabave često ugovaraju nedostatna i neadekvatna pokrića uz neproporcionalan premijski volumen. Također, postojeće police osiguranja godinama nisu revidirane, te nije napravljena odgovarajuća analiza i procjena rizika, što je prvi i najvažniji korak u aktivnostima posrednika u osiguranju. Tako se angažmanom posrednika u osiguranju postiže optimalizacija troška poslovanja te svih procesa poslovanja vezanih uz osiguranje i naplatu odštetnih zahtjeva, uz istovremenu potpunu transparentnost", ističe se u priopćenu Udruženja.

U Udruženju napominjuu Obveznik primjene ZJN-a može također ako želi provesti i postupak javne nabave za izbor posrednika u osiguranju.

"Želimo istaknuti da zakonodavac uvijek može ponuditi unaprijeđenje postojećih zakonskih rješenja, a kako bi se odabir posrednika u osiguranju u postupcima javne nabave provodio na još transparentniji način, kažu posrednici okupljeni u HGK.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ista čizma za iste ili slićne postupke jedino bandiću stisnula vritnjaka [emo_vrtimise]

Nije formalno prekršio ni kad ga je vozač odvezao na skijanje,nije ni Pusić kad je naručila prazan avion da dodje po nju u Tursku…..doduše postenjacina je i moralna vertikala pa je vratio tih par tisuća kN za skijanje a ovo je ipak milijunska svota pa ce drustvo podijelit medju sobom

Ovaj naslov u stvari u praksi znači: Zakoni ne vrjede isto za svakoga, a pisani su da se lome na puku i da ga on jedino na svojoj koži osjeti.

naše fleksibilne zakone, pisane za političare nemoguće je kršiti, ali zato raja svaki dan u prekršaju

New Report

Close