Varaždinski odvjetnik posredno stekao 47% Medike

Autor: Suzana Varošanec , 29. srpanj 2019. u 07:45
Direktor Medike Jasminko Herceg/Boris Ščitar/VEČERNJI LIST/PIXSELL

Zanimljivo je trenutak stjecanja dionica u širem kontekstu jer dolazi u jeku otvaranja ‘rata’ s Vladom, a zbog obavijesti da pacijenti u Hrvatskoj nemaju sigurnost da će dobiti lijekove. O tome je obaviještena i EK.

Varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković preko svoje nove tvrtke osnovane u Češkoj Auctor Holdinga, postao je 100%-tni vlasnik Auctora (sporazum sa Sanjom Palić od 25. srpnja), čime je u sklopu akcije vlasničkog i financijskog restrukturiranja investicijskog koncerna, s ciljem stabilizacije Auctorovih društva, posrednim stjecanjem izbio na vrh top 10 dioničara Medike.

Sa 42,41% udjela u temeljnom kapitalu jedne od vodećih domaćih veledrogerija, odnosno s blizu 47% glasačkih prava (Medikin trezor krcat je s 9,74% vlastitih dionica), nastala je obveza za češku tvrtke glede objave ponude za preuzimanje preostalih dionica.

To je objavljeno prošlog petka na Zagrebačkoj burzi, a dok se čeka na Hanfinu odluku svi dionici drže se pravila, te nema komentara. Ponuditelj ne djeluje zajednički ni s jednom fizičkom ili pravnom osobom, te kako tvrde u suradnji s financijskim partnerima osigurali su novac za provođenje ponude.

Zanimljivo je i trenutak u širem kontekstu jer dolazi u jeku otvaranja 'rata' s Vladom, a zbog obavijesti da pacijenti u Hrvatskoj nemaju sigurnost da će dobiti lijekove. O tome je obaviještena EK od strane HUP-ove Udruge veledrogerija.

Direktor Medike Jasminko Herceg potvrdio je da su sve bolnice tužene zbog neplaćanja, dok su dijelu onih poput bolnice u Dubrovniku koja duguje već 1100 dana obustavili isporuku nekih lijekova, a dio bolnica blokirali.  

Potraživanja

Herceg: Tražimo 500 milijuna kuna odmah   
"Potraživanja veledrogerija iznose 3,5 mlrd. kn, od čega je 3,1 mlrd. dospjelih, a duže od godine dana u iznosu od 350 mil. kn. Trebali bi nam odmah platiti oko 500 mil. kn i do kraja godine još milijardu, tako da možemo poslovati", kaže Medikin direktor Herceg dodajući da nemaju informacije što će Vlada poduzeti.  

Komentari (2)
Pogledajte sve

…gle, gle….a do prije desetak godina-…prodao je svoj stan ….. s sitnim neplaćenim dugovima za režije..

Vlada ce osmislit nacin kako ce nas jos dodatno opljačkati jer koliko vidimo nista drugo niti ne rade osim djeljenja dobara strancima i pljackanje naroda, a dugove moraju podmiriti.

New Report

Close